8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Belediye Başkanı Ercengiz:

BURDUR (AA) - Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Ercengiz, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün emeğine, kimliğine sahip çıkmak isteyen kadınların onurlu direnişinin yıldönümü olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 1975 yılını Dünya Kadınlar Yılı ilan ettiğini ve 16 Aralık 1977'de 8 Mart'ın tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması kararının alındığını hatırlatan Ercengiz, şunları kaydetti:

"Böylece 8 Mart, dünyada kadınların yüzyıldır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği bir gün haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük öngörüsüyle kadınların yaşamın her alanına erkeklerle eşit koşullarda girmesini sağlayacak yasal düzenlemeleri birçok dünya ülkesinden önce yaşama geçirmiştir. Atatürk, bunu oldukça güç koşullarda gerçekleştirerek çağdaş uygarlık kararlılığını ve azmini tüm dünyaya göstermiştir."

Ercengiz, Türkiye'de kadınların hiç hak etmediği saldırılara, taciz ve tecavüzlere maruz kaldığını, hatta cinayetlere kurban gittiğini vurguladı.

Ercengiz mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Kadına yönelik şiddet ve ayırımcılığı sona erdirecek düzenlemeler ve uygulamaların öncelikle ele alınarak kısa zamanda hayata geçirilmesi gerekiyor. Burdur, birçok özelliğiyle olduğu gibi, kadınlara yönelik şiddetin az olduğu şehirlerden bir tanesi. Bu yönüyle de şehrim ve hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Yaşadıkları şehre kattıkları değerlerle bizleri onurlandıran Burdur'un üreten, çalışan ve emek veren kadınlarının, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlarım."

 

Yerel Haberleri

Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler
Şanlıurfa’da su kuyusuna düşen yavru kedi kurtarıldı
Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı
Nisan doğumlu yaşlılara toplu kutlama
Kızılay Sungurlu’da Butik’i açıyor
Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar"
Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi
Başkan Dinçer: “Her geçen gün büyüyen şehrimiz için yenilikçi projeler üretiyoruz”
Rizeli yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı
Jandarma’dan kan bağışı farkındalığı