ABD’de Bağımsızlık Günü kutlamalarında silahlı saldırı: 5 ölü, 16 yaralı

ABD'nin Illinois eyaletindeki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybederken,...

ABD'nin Illinois eyaletindeki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

ABD'nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park'taki Central Street'teki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenlemiş, kutlamalar iptal edilmişti. Yerel basın, saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları ise, en az 20 el silah sesi duyduklarını iddia etti. Saldırının ardından Highland Park'ın yakınlardaki Deerfield, Evanston ve Northbrook'ta da Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal edildi.

Illinois eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı aktif bir nişancı durumu olarak nitelendirilerek, Highland Park polisine yardım edildiği belirtildi.

"Kolluk kuvvetleri, tetikçiyi gözaltına almak için çok çalışıyor"

Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot yaptığı açıklamada, "Highland Park'ta yaşanan trajedi yıkıcı. Belediye Başkanı Rotering ile görüştüm ve desteğimizi sundum. Chicago Polis Departmanı yardım sağlıyor. Kolluk kuvvetleri, tetikçiyi gözaltına almak için çok çalışıyor" dedi.

Asayiş Haberleri

Kırşehir’de 2 araçta 3 organizatör ve 23 Suriyeli düzensiz göçmen yakalandı
Kaybolan yaşlı adam 20 saat sonra sağ bulundu
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü havaya savruldu
Kars’ta annelere uyuşturucu eğitimi
Uyuşturucu operasyonu: 4 şüpheli yakalandı
Milli emlak arazi vaadiyle 25 milyon liralık vurgun
Kanada’da Sih liderini öldürdüğü iddia edilen suikast timinden 3 kişi gözaltına alındı
Polis sigara sarma makinası ele geçirdi
465 paket kaçak sigara ile 200 bin adet boş makaron ele geçirildi
MSB: "7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi"