Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zil’in Aile Haftası Mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermil Zil, Aile Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermil Zil, Aile Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımlandı.

Aile haftasının tarihçesine değinen Zil, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla 1993 yılında aldığı bir kararla, 1994 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs tarihinin "Aile Günü", bu günün içinde yer aldığı haftanın ise "Aile Haftası" olarak kutlanmasını öngörmüştür. Toplumun çekirdeği olan aile kurumu, yapısı ve temel işlevleri bakımından alternatifi olmayan bir kurumdur. Aile, çocukların bakımı ve yetiştirilmesi, yeni kuşaklara kültürel kimliğin ve değerlerin kazandırılması, tarihsel ve toplumsal bilincin aktarılması gibi temel işlevleriyle birlikte birey ile toplum arasında temel bir köprüdür.'

Zil, toplumun en küçük birimini oluşturan ailenin, sağlıklı bir toplum oluşmasında vazgeçilmez bir kurum olduğunu belirtti.

'AİLE EĞİTİMLERİNE YOĞUNLAŞACAĞIZ'

Türk toplumunun, tarih boyunca aile değerlerine verdiği önemle gelişmesini sürdürdüğü ve kültürel kimliğini korumayı başardığı belirtilen Zil, şunları kaydetti: "Güçlü aile yapısı, güçlü toplum demek olup, aile içindeki sevgi, saygı, dayanışma, hoşgörü, sadakat, sorumluluk ve inanç birliği ortak değerlerimizdendir. Çünkü geleceğimiz olan çocuklar anne babaya, aileye emanettir. Ülkenin geleceğini düşünen herkes için ailenin vazgeçilmez öncelikte olduğu inancından hareketle Aile Haftası ve 15 Mayıs Aile Günü'nde toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlendirilmesini, ailenin güçlendirilmesi ve korunması konusunda yapılacaklara vesile olmasını temenni ediyorum. Aile içinde sağlıklı iletişiminin sağlanması ve karşılıklı sevgi-saygı duygularının yoğun olarak yaşanması dileklerimle, tüm Erzurumluların "Aile Haftası"nı kutluyor, aileleriyle birlikte yaşam boyu sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum"

Zil, Aile Haftası dolayısıyla aile eğitimlerine yoğunlaşacaklarını da ifade etti.

Yerel Haberleri

Domuz kabusu
Bu çarşıda her şey bedava
Konya’da özel gençlerden trafik denetimi
TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu üreten kadınları bir araya getirdi
Yatırımlar yükseliyor, başkan yerinde inceledi
Vatandaş ile karganın dostluğu tebessüm ettirdi
GAGİAD Yönetiminden GTB’ye ziyaret
Bozüyük’te emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı 171 gündür aranıyor
Vatandaş anlattı, Yılmaz dinledi