AKP iktidarı gerekli adımları atmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için hazırladıkları yasa teklifini TBMM’ye sundular

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel  sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için hazırladıkları yasa teklifini TBMM’ye sundular. Teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. 

Ağbaba ve Özel  imzalı yasa teklif sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, diş hekimi, eczacı, psikolog, biyolog, hemşire, hasta bakıcı, ebe, laborant ve diğer sağlık personelinin fiili hizmet süresi zammına kavuşturulmasını içeriyor.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 40. maddesinde değişiklik öngören teklifin gerekçesinde ’’sağlık personelinin güç koşullar altında görev yaptığı, tehdit, hakaret ve şiddete maruz kaldığı’’ vurgulanarak fiili hizmet süresi zammı kapsamına alınması gerektiği kaydedildi.

Konunun zaman zaman gündeme gelmesine karşın AKP  iktidarının konuyla ilgili  gerekli adımları atmadığı belirtilen gerekçede, "Bu kadar hayati bir görev yapan ve tüm toplumun sağlığı için güç koşullar altında çalışan, tehdit alan, şiddete maruz kalan, hayatını kaybeden sağlık personelinin bu durumda bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. Teklifle, bu durumun ortadan kaldırılarak fiili hizmet süresi zammı uygulamasından yararlanan diğer meslek grupları ile birlikte sağlık hizmetinde görevli personelin de bu uygulamadan yararlanması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri

Başkan Kurnaz: "İlkadım geleceği için iş birliğine hazırız"
Başkan Sandıkçı: “Canik’i projeler ve yatırımlarla yukarıya taşıyacağız"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne ilişkin kesin sonuçların 6 Mayıs’ta kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.
BM: “Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir”
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Özer: “Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Türk dünyasındaki ortak üniversite sayısı 3’e çıkacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i kabul etti
Erbakan: "Mutlaka bir anayasa değişikliği yapılacaksa, mevcut başkanlık sistemi iyileştirilmelidir”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İYİ Parti’yi ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezine geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Batılı yöneticilerin ikiyüzlü politikalarını ibretle takip ediyoruz”