Amasya Üniversitesi'nde konser

AMASYA (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları,  Amasya Üniversitesi'nin 9'uncu kuruluş yıl dönümü  dolayısıyla konser verdi.Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans...

AMASYA (AA) - Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları,  Amasya Üniversitesi'nin 9'uncu kuruluş yıl dönümü  dolayısıyla konser verdi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konseri, piyanist Çiçek Cihan yönetti.

Anadolu türkülerini piyano, obua, viyolonsel, kontrabas ve vurmalı çalgılar eşliğinde seslendiren sanatçılar ülkenin  dört bir yanından derledikleri eserlerin hikayelerini seyirciyle paylaştı.

Opera sanatçısı ve bağlama üstadı Tuncer Tercan'ın bağlaması eşliğinde seslendirdiği Çanakkale Türküsü ile sanatçılardan Gülnihal Cihan'ın obua eşliğinde enstrümantal olarak seslendirdiği Yemen türküsü izleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser bitiminde Devlet Opera ve Balesi sanatçılarını  tebrik eden  Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Amasya Üniversitesi'nin 9'uncu yıl dönümünü türküler eşliğinde bir konserle kutlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, ''Orhun Ovası'ndan Yemen'e, Balkanlar'a, Trakya'ya, Çanakkale'ye bazen hüzünlü, bazen sevinçli bir müzik serüveni yaşadık. Bizler de Amasya Üniversitesi olarak milli, manevi değerlerimizden ödün vermeden düzenlediğimiz bilimsel, akademik, kültürel ve sosyal etkinliklerimizle Amasya halkımızla buluşuyoruz, paylaşımlarımızı artırıyoruz. Üniversitemizin 9'uncu yılı kutlu olsun, bu yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Güncel Haberleri

Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması
Malatya’da 200 gram pide 10 TL oldu
Malatya’da yağmur sonrası çıkan gökkuşağı görenleri mest etti
Malatya’da sokak satıcılarına operasyon: 12 şüpheli tutuklandı
Battalgazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan toplantısını tamamladı
Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı
Malatya’da sağanak etkili oldu yollar göle döndü
Akın: "Asıl amacımız Malatya ve Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısının artması"
Sokak köpekleri mahalleliyi canından bezdirdi
Başkan Sadıkoğlu: “Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda”