CHP Milletvekili Hürriyet, Bakan Işık’a gazileri sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, PKK ile mücadelede yaralanmasına rağmen gazi sayılmayanların da en az FETÖ gazileri kadar gazilik onurunu...

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, PKK ile mücadelede yaralanmasına rağmen gazi sayılmayanların da en az FETÖ gazileri kadar gazilik onurunu hak ettiklerini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, PKK terör örgütü ile mücadele sırasında yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanların durumlarını meclise taşıdı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a yazılı olarak cevaplanmasını istediği soru önergesi sunan Milletvekili Hürriyet şunları kaydetti; "15 Temmuz akşamı Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olan asker kıyafetli teröristlerce düzenlenen hain saldırı sırasında canı pahasına ülkesini, demokrasiyi savunan şehit ve gazilerimizin anısını yaşatmak için ne gerekirse yapılmaktadır. 15 Temmuz gazilerine yüz binlerce liralık yardım yapılacak ve gazilik unvanının da şerefini taşıyacaklar" dedi.

Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, "Vatani hizmetlerini yerine getirirken, çıkılan operasyonlar kapsamında ve terör örgütleriyle girilen çatışmalarda yaralanan Mehmetçiklerimiz TSK'nın ilgili yönetmeliğine uymadıkları için gazi maaşını ve hak ettikleri Gazilik unvanını alamamaktadır. Çatışmada şehit düşen arkadaşının yasını tutan, kalbinde terörist mermisiyle yaşamaya çalışan vatan evlatlarımız gazilik onurlarını alamamaktadır. 15 Temmuz gazilerini unutmayan devletimiz ne yazık ki, PKK terör örgütü ile savaşta yaralanan askerlerimizi unutmuştur. Oysa PKK terör örgütü ile çatışarak yaralanan vatan evlatlarımız, 15 Temmuz Kalkışması sonucu yaralanarak gazilik hakkı elde eden vatandaşlarımız kadar gazilik hakkını hak etmektedir" dedi.

Yerel Haberleri

Kozluk’ta taziyelerde verilen yemekler sınırlandırıldı
Başkan Durgut’tan sanata destek
23 Nisan Çocuk Şenliği 200 bin kişiyi ağırladı
Eski AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Cihan Erken, son yolculuğuna uğurlandı
Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu
Gazze’nin sesini fırçalarıyla tuvale çizdiler
Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu’da keman konseri
Çocuk Bayramı şenliklerine katılan vosvos grubu renkli görüntüler oluşturdu
7’den 70’e herkes 23 Nisan coşkusunu Tepebaşı’nda yaşadı
Vali Aksoy’dan Adıyaman’daki olayla ilgili baş sağlığı mesajı