Dışişleri Bakanlığı: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının dost ve kardeş Özbekistan için hayırlı olmasını diliyoruz”

Dışişleri Bakanlığından Özbekistan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri...

Dışişleri Bakanlığından Özbekistan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının dost ve kardeş Özbekistan için hayırlı olmasını diliyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Özbekistan'da 24 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin yüksek bir katılım oranıyla barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Köklü bağlara sahip olduğumuz Özbekistan'ın istikrar ve refahına büyük önem atfediyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının dost ve kardeş Özbekistan için hayırlı olmasını diliyoruz. Stratejik ortağımız Özbekistan'la ilişkilerimizin bölgesel güvenlik istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde her alanda geliştirilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat 35 dakika sürdü.
Başkan Kurnaz: "İlkadım geleceği için iş birliğine hazırız"
Başkan Sandıkçı: “Canik’i projeler ve yatırımlarla yukarıya taşıyacağız"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’ne ilişkin kesin sonuçların 6 Mayıs’ta kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.
BM: “Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir”
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Özer: “Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile Türk dünyasındaki ortak üniversite sayısı 3’e çıkacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel’i kabul etti
Erbakan: "Mutlaka bir anayasa değişikliği yapılacaksa, mevcut başkanlık sistemi iyileştirilmelidir”
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İYİ Parti’yi ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezine geldi.