Edirne’de Gaziler Günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Edirne'de tören düzenlendi. Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye...

Edirne'de, 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Edirne'de tören düzenlendi. Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çınar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gaziler ve aileleri katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çınar'ın kurumları adına çelenklerinin sunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Anıt önündeki törenin ardından, Gaziler Günü korteji Saraçlar Caddesi'nden 25 Kasım Stadyumu'na kadar vatandaşların alkışları eşliğinde yürüdü.

Gaziler ve aileleri ile bir araya geldiler

Kortej sonrası, Gaziler Günü dolayısıyla organize edilen yemekte, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan gaziler ve aileleri ile bir araya geldi.

Yemekte, gazilerle tek tek sohbet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatanımızın bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını feda etmeyi göze olan gaziler ile şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini belirtti.

Yerel Haberleri

Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü
Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu
Karapınar’da üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri ile buluştu
Vali Hüseyin Aksoy, Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası mesajı yayımladı
Babalar bez bağlama yarışmasında birbirine rakip oldu
Kahraman itfaiyeci Kürşat Aydın son yolculuğuna uğurlandı
(Düzeltme) 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor