Göğüs Küçültme Ameliyatı Fiyatları

Göğüs küçültme ameliyatında fiyatlar belirli kriterlere göre farklılık gösterir. Ameliyatın yapılacağı hastanenin donanımı, uzman kadrosu, konumu, bilinirliği, seçilen doktorun tecrübesi ve uzmanlığı, işlem yapılacak olan bölgenin yoğunluğu...

Göğüs küçültme ameliyatında fiyatlar belirli kriterlere göre farklılık gösterir. Ameliyatın yapılacağı hastanenin donanımı, uzman kadrosu, konumu, bilinirliği, seçilen doktorun tecrübesi ve uzmanlığı, işlem yapılacak olan bölgenin yoğunluğu, kullanılacak olan malzemeler ve bu malzemelerin kalitesi, ameliyata ek olarak bir uygulamanın yapılıp yapılmayacağı, hastanın hastanede kalış süreci gibi birçok etken göğüs küçültme ameliyatı fiyatlarında değişikliklere neden olur.

En doğru fiyat bilgisi, uzman bir doktor tarafından muayene edildikten ve detaylı bir görüşme sağlandıktan sonra ortaya çıkacaktır.

Göğüs Küçültme Ameliyatı

  • Göğüs küçültme ameliyatı, genel anestezi altında gerçekleştirilir.
  • Göğüs büyüklüğüne göre ameliyat süresinde değişmeler olabilir. Ortalama 2 ile 4 saat arasında bir sürede gerçekleşir.
  • Küçültme işleminde, göğüs bölgesinde bulunan fazla doku kesi yardımı ile alınır.
  • Meme ucu çıkarılarak göğüs altından ters T şeklinde olan kesi ile fazla olan doku alınır. Yapılacak kesinin şekline ve boyutuna küçültmenin derecesine göre doktor karar verir. Ameliyat sonrasında dikiş izleri zamanla azalacak ve ince bir çizgi şeklini alacaktır. Ancak tamamen geçmesi beklenmemelidir.

Göğüs Küçültme Ameliyatı Sonrası

Göğüs küçültme ameliyatından sonra, hafif morluklar, ödem ve ağrı olabilir. Bu durum normal ve geçicidir. Ağrılar, doktorun önereceği ağrı kesiciler yardımı ile kontrol altına alınabilir. Ameliyat sonrası 1 gece hastanede kontrol altında kalınır. Hasta ertesi gün taburcu edilir. Operasyondan 2 gün sonra banyo yapılabilir. Normal yaşantıya dönüş öncesinde 1 haftalık istirahat süreci yeterli olacaktır. Ameliyat sonrasında giydirilecek olan sporcu sütyeni doktorun belirteceği süre boyunca giyilmelidir. Ödem ve şişliklerin azalması için gerekli bir durumdur. Göğüsler 6 ay sonrasında tam şeklini almış olur. İyileşme süreci boyunca göğüsler darbelere karşı korunmalı ve oldukça hassas davranılmalıdır. Ağır yük kaldırmak, göğüs kaslarını etkileyecek kol egzersizleri yapmaktan kaçınılmalıdır. Ameliyat sonrasında 2 ay ağır spor yapılmamalıdır. Hafif yürüyüşler yapılabilir. Ameliyat sonrasında doktorun belirtmiş olduğu tarihlerde aksatılmadan kontrollere gidilmelidir.

Yerel Haberleri

Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler
Şanlıurfa’da su kuyusuna düşen yavru kedi kurtarıldı
Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı
Nisan doğumlu yaşlılara toplu kutlama
Kızılay Sungurlu’da Butik’i açıyor
Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar"
Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi
Başkan Dinçer: “Her geçen gün büyüyen şehrimiz için yenilikçi projeler üretiyoruz”
Rizeli yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı
Jandarma’dan kan bağışı farkındalığı