Kurbanlıkların çoğu satıldı

Kurban Bayramı'nın sonuna gelinirken, Eskişehir'de bayram öncesinde pazara getirilip görücüye çıkan hayvanların çoğu satıldı.

Kurban Bayramı'nın sonuna gelinirken, Eskişehir'de bayram öncesinde pazara getirilip görücüye çıkan hayvanların çoğu satıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen hayvan pazarında Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde de satışlar devam ederken, vatandaşlar da sıkı pazarlık sonucunda kurbanlık hayvanlarını aldı. Bazı vatandaşlar bayramdan günler öncesinde kurbanlıklarını satın alırken bazıları ise hayvanların fiyatları düşer umuduyla alım işlemini sona bıraktı. Daha uygun fiyata kurbanlık alabilmek için işini son güne bırakanlar umduklarını bulamazken Anadolu'nun çeşitli yerlerinden Eskişehir'e hayvanlarını getiren satıcıların yüzü ise gülüyor. Geçen yıllara göre satışlarının daha iyi olduğunu belirten satıcılar, bayramın son gününe kalmadan ellerindeki hayvanları sattı.

"Fiyatlar pahalı olmasına rağmen satışlarımız bu yıl diğer yıllara göre iyi gitti"

Satışlardan bu yıl çok memnun olduklarını dile getiren küçükbaş hayvan satıcısı Fehmi Kaynar, pazara 300 hayvan getirdiğini, hepsini de sattığını belirtti.

Bir diğer küçükbaş hayvan satıcısı Adem Bakır ise "Satışlarımız bu yıl diğer yıllara göre iyi gitti. Bence bu piyasa geçen yıllara göre daha pahalıydı. Yem ve saman fiyatlarının artması ve çok besi olmadığı için hayvanlar bu yıl daha pahalı oldu. üretici bu yıl biraz kazanmış olabilir. Allah'a şükür kimsede hayvan kalmadı. Fiyatlarda az bir düşüş oldu. Bayramdan önce satılan hayvanlar 650 TL'ydi. Bugün 600 TL'ye sattım. Çok bir düşüş olmadı. Bayramda giden hayvan ile şimdi satılan hayvan arasında da farklar var" dedi.

Türkiye Haberleri

Kayseri’de şimşekler geceyi aydınlattı
Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi
World Central Kitchen, Gazze’deki yardım faaliyetlerine yarın yeniden başlayacak
KEİPA üyeleri Gökgöl Mağarası ve Maden Müzesi’ni ziyaret etti
Sydney Üniversitesi’nde Gazze’ye destek protestosu
Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı
Aşere, Takrip ve Tayyibe İcazetnamesini alan kursiyer hocalar, kurra hafız oldu
Karaçulha Geleneksek Keşkek Günü’ne yoğun katılım oldu
Bakan Tunç: “Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır”
İstanbul Havalimanı 15-21 Nisan tarihlerinde Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu