Lapsekili gaziler, KKTC'de şehitlikleri ziyaret etti

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki Kaymakamlığı ve Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen programla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden gaziler, şehitlikleri ziyaret etti.Kaymakam İsmail Ayhan...

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki Kaymakamlığı ve Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen programla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden gaziler, şehitlikleri ziyaret etti.

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye ile ortak düzenledikleri organizasyonda Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42 gazisi ve yakını ile bir doktor ve 3 görevlinin, şehitlik ve tarihi alanları gezdiğini söyledi.

Ziyaret kapsamında, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan askerlerin ebedi istirahatgahlarında duygusal anlar yaşandığını vurgulayan Tavlı, "Her yıl Gaziler Günü ve bazı önemli günlerde birlikte olduğumuz Kıbrıs gazilerimiz, 'Yıllar önce savaştığımız yerleri görmeyi çok istiyoruz' diye bize istekte bulundu. Yaptığımız çalışmayla 42 gazi ve gazi yakını ile içlerinde bir doktorun bulunduğu ekip, 3 gün KKTC'de kaldı. Gezi sonrası gazilerimiz, çok memnun olduklarını bize iletti" diye konuştu.

Yerel Haberleri

Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler
Şanlıurfa’da su kuyusuna düşen yavru kedi kurtarıldı
Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı
Nisan doğumlu yaşlılara toplu kutlama
Kızılay Sungurlu’da Butik’i açıyor
Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar"
Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi
Başkan Dinçer: “Her geçen gün büyüyen şehrimiz için yenilikçi projeler üretiyoruz”
Rizeli yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı
Jandarma’dan kan bağışı farkındalığı