Liderliğimizi sürdürmek istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 24 Kasım Pazartesi günü deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçını kazanarak, liderliklerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 24 Kasım Pazartesi günü deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçını kazanarak, liderliklerini sürdürmek istediklerini söyledi.

İsmail Kartal, FB TV'de yer saha röportajda, ulusal maçlar itibariyle lige verilen arada az oyuncuyla antrenman yapmalarına karşın iyi bir emek çağı geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Antrenman temposu, taktik ve fizik manada gayet iyi hazırlandık. Oyuncularımızın herzaman yanında olması, ortak olmamız, beni, oyuncularımızı, hepimizi fazla aşırı morallendiriyor. Yapmak istediklerimizi takıma anlatarak, onların daha iyi anlamasını sağlayarak ortak çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İyi hazırlandık, bu ligin lideriyiz. Bursaspor'un maçlarını izledik, analizlerini yaptık. Son haftalarda ortaya koyduğumuz performansla, oyuncularımın yüksek moralli oluşundan dolayı, ulusal takımdan da moralli döndükleri için bizim bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Bir derbi kadar zor geçecek.'

Bursaspor'un ligin iyi takımlarından bir tanesi olduğunu vurgulayan Kartal, 'Bursaspor'un ağırlık şekilde nerede tesirli olduğunu, nerede zaafları var, belirleme ettik. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah, Allah'ın izniyle Bursaspor deplasmanında 3 puan alıp İstanbul'a dönüp, yolumuza önder şekilde devam etmek istiyoruz. Bununla ortak ilk yarıyı kayıpsız bir biçimde önder bitirip, ikinci yarıya avantajlı başlamak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin Türkiye'nin en fazla saldırı hatlarından birine sahip olduğunun altını çizen Kartal, 'Orta alanı da güçlü. Çabuk oynuyorlar, seri oyuncuları var. Onun için kenarlardan, kanatlardan devamlı hücuma destek veriyorlar. Oynamak arzulayan bir takım. Oynayarak maçlarını kazanmak istiyorlar. Oyunu çirkinleştirmiyorlar. Biz de oynayarak kazanmak isteyen, 3 puanı almak için sahaya çıkan, felsefesi bulunan bir takımız. İyi bir maç olacağını düşünüyorum ve inşallah elde eden yan da biz oluruz' değerlendirmesinde bulundu.

'Her an her oyuncumla, her takıma karşı oynayabilmeliyim'

Takımın 24 futbolcudan oluştuğunu ve her oyuncusuna tıpkı mesafede olduğunu dile getiren sarı-lacivertli takımın teknik direktörü,  sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hepsinin eşit seviyede, performans, atletik, teknik, taktik, psikolojik ve zihinsel şekilde her açıdan hazır olmasını istiyorum. Rakibe, yaptığımız analizlerine, hava şartlarına, o günkü konjoktürel gelişmelere göre, bir hafta sonra ve ondan sonraki hafta oynayacağımız maçları düşünerek ilk 11 belirliyoruz. Bu demek değil ki ben her hafta tıpkı oyuncularla oynayacağım. Öyle bir felsefem yok. Ben her an her oyuncumla, her takıma karşı oynayabilmeliyim. Benim felsefem bu ve oyuncularıma da bunu anlattım. Bundan kimse kırılmayacak, gücenmeyecek.'

Ligde ilk 9 haftada 19 değişik oyuncuyu sahaya sürdüğünü hatırlatan Kartal, 'Ben bunu bu biçimde devam ettirmek düşüncesindeyim. Milli takıma giden oyuncuların yıpranmış yahut moralsiz geldikleri vakitler oluyor. Bunları da göz önünde bulundurarak, her oyuncunun tıpkı seviyede olmasını, eşit seviyede olmasını istemem ve onları bir araya getirmem bir antrenör şekilde benim birinci görevim. Ondan sonra da tercihlerimizi kullanıyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.

Spor Haberleri

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuveyt ile İzmir’de hazırlık kampı yapacak
Nazilli’den sert tepki
Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı
Bölgesel Amatör Lig 11.Grup: Hacılar Erciyesspor: 0 - Bozokspor: 1
Fethiye’nin genç güreşçileri Türkiye Şampiyonası’nda zirveye çıktı
İlkokul öğrencilerinin turnuvasında pankartlar dikkat çekti
Süper Lig’de 36. hafta maçları aynı gün ve saatte oynanacak
Şükrü Deviren’den Güneş Spor’a özür ziyareti
Buharkentli İbrahim, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı
Balıkesir’de Spor Okulları tüm hızıyla devam ediyor