Manisa’da üreticiler dolandırıcılara 64 ton üzüm kaptırdı

Manisa'nın Salihli ilçesinde kendilerini tüccar olarak tanıtıp 7 çiftçiden 64 ton kuru üzüm alıp kayıplara karıştığı iddia edilen şüphelilerden...

Manisa'nın Salihli ilçesinde kendilerini tüccar olarak tanıtıp 7 çiftçiden 64 ton kuru üzüm alıp kayıplara karıştığı iddia edilen şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddiaya göre, Salihli'de H.H.K. (34) ve F.Ü. (32) adlı şüpheliler kendilerini tüccar olarak tanıtıp Taytan ve Yenipazar Mahallelerindeki 7 üzüm üreticisinden 768 bin lira değerinde 64 ton kuru üzümü almak için anlaştı. Şüpheliler, iddiaya göre üreticilere kuru üzümlerinin karşılığı olan bedelleri Elektronik Fon Transferi (EFT) ile gönderdiklerini, paraların ise ertesi gün hesaplarına geçeceğini belirterek kuru üzümleri kamyonlara yükleyip mahalleden ayrıldı. Üzüm paralarının hesaplarına geçmediğini gören üreticiler durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekiplerinin çalışması sonucu şüphelilerden F.Ü., 3 bin 260 kilogram kuru üzümle yakalandı. Ele geçirilen üzümler ise sahiplerine teslim edildi. Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen F.Ü. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli H.H.K.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Asayiş Haberleri

Mersin’de bir kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Yangında yaralanarak kaldırıldığı hastanede ölen kadın kocasının ve kızının yanına defnedildi
Maltepe’de seyir halindeki minibüste yangın
Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü
Erdek merkezli dolandırıcılık şebekesinin inanılmaz yöntemi
Hırsızlık suçundan 15 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Romanlar Konfederasyonu Başkanının, Umre için 400 kişiyi 10 milyon lira dolandırdı iddiası
Sakarya’da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları: 195 şüpheli yakalandı, 4’ü tutuklandı
Devrilen LNG yüklü çekicideki gaz, 13 saatlik çalışmayla tahliye edilebildi
Sürücülere yönelik dron destekli trafik ve hız kontrolü denetimi