Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni yatırım

MERSİN (AA) - Yapı kimyasalları sektöründe hizmet veren bir firma, Türkiye'de ikinci üretim tesisini Mersin'in Tarsus ilçesinde açtı. Sika Türkiye Genel Müdürü ve Orta Asya Bölge Sorumlusu Bora...

MERSİN (AA) - Yapı kimyasalları sektöründe hizmet veren bir firma, Türkiye'de ikinci üretim tesisini Mersin'in Tarsus ilçesinde açtı. 

Sika Türkiye Genel Müdürü ve Orta Asya Bölge Sorumlusu Bora Yıldırım, Mersin-Tarsus Organize Sanayi'sindeki açılışta yaptığı konuşmada, Sika'nın ilk fabrikasının İstanbul’da faaliyet gösterdiğini ve tüm Türkiye’ye hizmet ettiğini söyledi. 

Yeni açılan fabrikanın Türkiye'nin güney ve güneydoğu bölgesine hizmet için açıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin güney ve güneydoğusundaki pazarın geleceğine çok inanıyoruz. Bu bölgedeki müşterilerimize hem daha yakın olmak, hem de müşterilerimize sunduğumuz kalite, hizmet ve servis hızımızı daha da arttırmak üzere yatırımımız için bu bölgeyi seçtik. SİKA Türkiye’nin bu yatırımı yapmış olması Türkiye’nin güçlü ekonomisine olan güvenin bir göstergesi ve Türkiye’de hedeflediğimiz büyüme stratejisinin de güçlü bir kanıtıdır. Tarsus’ta devreye alınan fabrikamız yüksek teknolojik özellikleri ve otomasyon ağırlıklı sistemi ile yıllık 180 bin ton üretim kapasitesine sahiptir."

Yıldırım, Tarsus'ta açılan fabrikayla Sika'nın, Türkiye’de üretmeye ve büyümeye devem edeceğini sözlerine ekledi.

Açılışa, Sika Güney Avrupa ve Ortadoğu Bölge Müdürü Hubert Perrin, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yerel Haberleri

Kozluk’ta taziyelerde verilen yemekler sınırlandırıldı
Başkan Durgut’tan sanata destek
23 Nisan Çocuk Şenliği 200 bin kişiyi ağırladı
Eski AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Cihan Erken, son yolculuğuna uğurlandı
Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu
Gazze’nin sesini fırçalarıyla tuvale çizdiler
Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu’da keman konseri
Çocuk Bayramı şenliklerine katılan vosvos grubu renkli görüntüler oluşturdu
7’den 70’e herkes 23 Nisan coşkusunu Tepebaşı’nda yaşadı
Vali Aksoy’dan Adıyaman’daki olayla ilgili baş sağlığı mesajı