Mersin’de yağışlardan zarar görenlere devlet sahip çıktı

Mersin'in Mut ilçesinde Ocak ayında meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı evleri zarar gören 52 aileye 143 bin 500 lira yardım yapıldı.

Mersin'in Mut ilçesinde Ocak ayında meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı evleri zarar gören 52 aileye 143 bin 500 lira yardım yapıldı.

Mut Kaymakamı Muammer Köken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin mahallelerde yaptığı incelemelerde, 52 vatandaşın genellikle evlerinin, bazı ailelerinin ev eşyaları ve temel gıda maddelerinin zarar gördüğünü, bazı ailelerin ise geçimlerini temin ettikleri hayvanlarının telef olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

4 evin tamamen yıkıldığını belirten Kaymakam Köken, "Zararların tespit edilmesi neticesinde, sorunların çözümü için çalışmalar hemen başlatıldı. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardımlar Genel Müdürlüğünden zararların giderilmesi için kaynak talebinde bulunuldu. Temin edilen kaynağın ise ivedi olarak mağdur ailelere ulaştırılmaya başlandı. Zararların gönderilmesi amacıyla kimi ailelere inşaat malzemesi, çatı malzemesi, kimi ailelere ise nakdi yardımlar olmak üzere toplam 143 bin 500 lira tutarında yardım yapıldı" dedi.

Yerel Haberleri

Minik öğrenciler kuşlar için yemlik hazırladılar
Başkan Doğan şiddete karşı iletişim projesine destek verdi
Trafik Haftası’nda ’Hayatla Yarışılmaz’ yazılı pankartla saha çıktılar
Enflasyona savaş açtı: 200 gram ekmeğin fiyatını 8 TL’den 5 TL’ye indirdi
Batman’da kaçak kesilen et işletmelerine 102 bin TL ceza kesildi
Besiciler yayla yolculuklarında Kulp ilçesine vardı
Başkan Kurt Yenikent ve Kalkanlı mahallesindeki yağmur dualarına katıldı
Burada ciğer yemek için erken kalkmak gerekiyor: Sadece 2 saat açık kalıyor, kapış kapış gidiyor
Çocuklarının büyüdüğü çay ocağında şimdi çocuklarının yardımcısı oldu
İngiliz çift, asırlık klasik otomobille dünyayı turluyor