Bakan Dönmez: “Bittiğinde dünyanın örnek gösterilen mega projelerden olacak”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ndeki incelemelerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ndeki incelemelerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez, "Bittiğinde dünyanın örnek gösterilen mega projelerden olacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ndeki incelemelerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Tesisin yapım aşamasında yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığını aktaran Bakan Dönmez, "Muhtemelen iki ay içerisinde bu sayıyı iki katına kadar çıkartmış olacağız" dedi.

Karadeniz gazını karaya taşıyacak borular hakkında da bilgi veren Bakan Dönmez, "Boru sevkiyatında da yüzde 60'lara ulaştık. İnşallah haziran ayı gibi boru sevkiyatımız tamamlanmış olacak. Belki haziran veya temmuzda da derin deniz tarafında boru yerleştirme işlemlerine başlayacağız. Proje bittiğinde dünyanın da örnek gösterilen mega projelerden birisi olacak" diye konuştu.

Kültür Haberleri

KALEFEST-2024 başladı
Rize’nin yeni lezzeti ’Cevizli balkabaklı fırın helvası’ oldu
Türk Mutfağı Haftası Yenişehir’de kutlandı
Ayvalık’ta AYKÜSAD’ın yılsonu resim sergisini açtı
Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi yeni eser koleksiyonu ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
Sinop’ta resim sergisi
Şanlıurfa’yı festival heyecanı sardı
Askeri bandodan 19 Mayıs konseri
Veliler, çocuklarıyla yaptıkları yöresel yemeklerle yarıştı
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı: “Van bu sezonu çok iyi geçirdi”