Öğrencilere sıfır atık eğitimi verildi

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan çevre mühendisi İsa Yüksel tarafından öğrencilere sıfır atık eğitimi verildi.

Kartepe Belediyesi tarafından öğrencilere sıfır atık eğitimi verildi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan çevre mühendisi İsa Yüksel tarafından öğrencilere sıfır atık eğitimi verildi. Çocuklara uygun olarak eğlenceli şekilde hazırlanan sunum ile öğrencilere bilgi veren İsa Yüksel; atıkların kağıt, cam, metal, plastik, organik, geri dönüşmeyen, tehlikeli, pil, elektronik, tekstil, ahşap, tıbbi, ekmek, yemek, iri hacimli atıklardan oluştuğunu belirterek, atıkların bertaraf edilmesinin önemine dikkat çekti. Kartepeli miniklere kağıt, cam, plastik ve metalden oluşan çöplerin geriye dönüştürülmesi konusunda bilgiler veren Yüksel, çöplerin mutlaka geri dönüşüm kutlarına atılması gerektiğine dikkati çekti.

Sıfır atık eğitimlerinin devam edeceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, "Geleceğimizin gerçek sahibi çocuklarımızın çevre bilinciyle yetiştirilmesi çok önemlidir. Bu eğitimlerimiz devam edecek. Sıfır atık konusunda belediye olarak gereken yapılırken, bunun devamı çok önemlidir. Geleceğimiz olan miniklerimizin çevre bilinciyle yetişmesi yarınlarımızın daha güzel olması için en önemli anahtardır. Bu teorik eğitimlerin pratikte de uygulanarak hayata geçirilmesi için ailelerimizin desteği ile evlerde de devamlılığın sağlanması gerekiyor" dedi.

Kültür Haberleri

Bakan Göktaş, Hande Fırat’ın Devriamber sergisini ziyaret etti
İstiklal şairinin halka seslenişi sahnede anlatıldı
Havza’da festival hazırlıkları devam ediyor
Kitapseverler İZKİTAP Fest’i çok sevdi
Grammy ödüllü efsane müzisyen Chris Botti 17 Mayıs’ta İstanbul’da
Antalya’da Saat Kulesi’ne dikilen bayrağa yapılan itiraza Vali Şahin son noktayı koydu
Alanya’da en renkli festival
Turan Film Festivali İzmir’de başlıyor
Türkiye’de ilk defa yazılan ’Bir Destandır Kut’ül Amare’ tiyatrosu sahnelendi
Çomaklı, "Kût’ül Amâre Zaferinin Yıl Dönümü Kutlu Olsun"