Okul müdürleri değerlendirme puanlarının açıklanması

GİRESUN (AA) - Türk Eğitim Sen Giresun Şubesi'nce okul yöneticilerine yönelik değerlendirme süreci ve açıklanan puanları yaptıkları eylemle protesto ederek,  Milli Eğitim Müdürlüğü...

GİRESUN (AA) - Türk Eğitim Sen Giresun Şubesi'nce okul yöneticilerine yönelik değerlendirme süreci ve açıklanan puanları yaptıkları eylemle protesto ederek,  Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.  

Giresun Valiliği önünde gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, açıklanan puanlarla birçok okul yöneticisinin mağduriyet yaşadığını savundu. 

Uygulama ile 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayıldığını ve bu yöneticilerin görevine son verildiğini kaydeden Çetinkaya,"Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır" dedi.

Türk Eğitim Sen olarak konunun yasal takipçisi olduklarını dile getirerek,"Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki, gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Bu noktada yapılan değerlendirmede görev süresi uzatılmayan okul müdürlerimiz, haklarını hukuk önünde aramalıdır. Sendikamızda bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır. Okul yöneticilerinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız" diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından sendika yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Yerel Haberleri

Kozluk’ta taziyelerde verilen yemekler sınırlandırıldı
Başkan Durgut’tan sanata destek
23 Nisan Çocuk Şenliği 200 bin kişiyi ağırladı
Eski AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Cihan Erken, son yolculuğuna uğurlandı
Bisikleti ile Moğolistan’a giden İtalyan fizyoterapist Havran’da kayboldu
Gazze’nin sesini fırçalarıyla tuvale çizdiler
Depremzede küçük müzisyenlerden Bolu’da keman konseri
Çocuk Bayramı şenliklerine katılan vosvos grubu renkli görüntüler oluşturdu
7’den 70’e herkes 23 Nisan coşkusunu Tepebaşı’nda yaşadı
Vali Aksoy’dan Adıyaman’daki olayla ilgili baş sağlığı mesajı