Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Sivas’ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 325 milyon değerindeki 37 tesisin temel atma ve açılış törenine katılmak...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 325 milyon değerindeki 37 tesisin temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Sivas'a geldi.

Özel uçakla Sivas'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hili Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer ilgililer karşıladı. Bakanlar karşılamanın ardından temel atma töreni öncesi DSİ 19. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Sivas'a temel atma ve açılış töreni için kente geldiklerini söyledi. Sivas'a yapılan çalışmaları anlatan Yılmaz, çalışmalar sayesinde göçün durduğunu belirtti.

Şimdi her köyün gölet istediğini ve böylece sulanacak zirai arazilerin kolayca sulanabileceğini aktaran Yılmaz, "Toprak suyla birleşince bereket olur. Bereket olunca çiftçimiz zenginleşir. Çiftçimiz ve köylümüz zengin olursa köyden kente göçü durdururuz. Bu yatırımlar gerçekten çok önemli." dedi.

Yılmaz, yatırımların eskiden 8-10 yılda tamamlandığını ancak şimdi yatırımların 4 yılda tamamlandığını dile getirerek, tesislerin Sivas'a hayırlı olmasını dileyerek, "Bu tesislerin yapıldığı yerdeki halkımız, refaha huzura kavuşacak. Bizim gayemiz yoksulluğu azaltmak. Yoksulluğu azaltmanın yolu da köylünün eline geçen geliri artırmak. Bu da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mızın kırsal alanda yapacağı sulama tesisi, baraj ve göletlerle mümkün." şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu ise Sivas'ta bakanlıkları tarafından yapılan ve yapılması planlanan yatırımlara değinerek, "7 baraj, 9 gölet, 12 sulama tesisi, 8 tane taşkın koruma tesisi bir de muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yapıyoruz. 325 milyon liralık yatırımlarla yaklaşık 100 bin dekar arazi sulanacak. Su sıkıntısı olmasın diye 57 milyon metre küp su da burada depolanacak. Ayrıca 6 mahalle ve 12 köy de taşkınlardan korunacak." dedi.

Bu yatırımların Sivas için yeterli olmadığını da belirten Eroğlu, "Bu sefer de 397 milyon liralık, 47 müjdeyle geldik. İnşallah bunları da tamamlayacağız." diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Türkiye Haberleri

ABD Avrupa ve Orta Doğu Ticaret Temsilci Yardımcısı Trick Türkiye’yi ziyaret etti
İstanbul Valisi Gül’den 1 Mayıs mesajı
Türk askerinden Osmanlı’nın Prizren’deki ilk eseri Namazgah’a bakım çalışması
Tarihi Taş Köprü definecilerin hedefi oldu
Başkan Tetik, işçilerin sorunlarına dikkat çekti
İncirliova’da ekipler halk sağlığı için sahada
Üniversite öğrencilerinden çadırlı Filistin eylemi
İstanbul Valisi Davut Gül’den "iş güvenliği" vurgusu
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Nisan ayı tutarlarını hesaplara yatırdı
Balıkesir Büyükşehir’den 1 Mayıs’ta ücretsiz ulaşım hizmeti