Sait Faik Abasıyanık Hikaye yarışmasına 284 başvuru

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Ulusal Sait Faik Abasıyanık Hikaye yarışması için yoğun bir başvuru süreci geride kaldı. Başvuru süreci 3 Mart’ta son bulan “Kuşlar” temalı yarışmaya 284 ayrı hikâye katıldı. En iyi hikayeyi kaleme alara...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Ulusal Sait Faik Abasıyanık Hikaye yarışması için yoğun bir başvuru süreci geride kaldı. Başvuru süreci 3 Mart’ta son bulan “Kuşlar” temalı yarışmaya 284 ayrı hikâye katıldı. En iyi hikayeyi kaleme alarak sürece dahil olan yarışmacılara para ödülü verilecek.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile birlikte bir hikaye yarışması başlattı. Edebiyat tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği 3. Ulusal Sait Faik Abasıyanık Hikaye Yarışması’na toplamda 284 başvuru kabul edildi. Başvurusu 3 Mart 2024 itibariyle sona eren ‘Kuşlar’ temalı hikaye yarışmasının sonucu 7 Mayıs 2024 tarihine kadar seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 8 bin TL ve mansiyon ödülü alanlar ise 5 bin TL ödülün sahibi olacak. 7 Mayıs 2024 tarihine kadar Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Doç. Dr. Gülsemin Hazer, Yazar Ali Ural, Yazar Ercan Yılmaz ve Yazar Hüseyin Su’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmeleriyle yarışma son bulacak. Sonuçlar 8 Mayıs tarihinde www.sakarya.bel.tr adresinden ilan edilecek ve 10 Mayıs’ta ödül töreni gerçekleştirilecek.

Kültür Haberleri

Osmanlı, Topkapı Sarayı’nda 4 asır sergiledi: Cumhuriyetin ilk döneminde 24 yıl boyunca ahırda tutuldu
Erzurum’da ‘Sahnede parlayan küçük yıldızlar projesi’
Hisarcık Hamamköy’de açılan giyim kurslarının yılsonu karma sergisi
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu
PAÜ’de doğumunun 300. yılında Mahtumkulu Firaki anıldı
İlk yerli ve milli motor bloğu bu müzede sergileniyor
Mavi Saat sergisi sanatseverleri bekliyor
İzmit’te Hıdırellez coşkusu yaşandı
Hitit Üniversitesi öğrencileri Filistin için yürüdü
Bakan Ersoy, Bosna-Hersek’te Osmanlı mirası Arnavudiye Camii açılışına katıldı