Sivas'ta eski adliye sarayının yıkımına başlandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta eski adliye binasının yıkımına başlandı.Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski adliye sarayı önünde yaptığı açıklamada, yıkımın ardından alanı meydan olarak...

SİVAS (AA) - Sivas'ta eski adliye binasının yıkımına başlandı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski adliye sarayı önünde yaptığı açıklamada, yıkımın ardından alanı meydan olarak kente kazandıracaklarını, altına da kapalı otopark yapmayı planladıklarını belirtti.

Aydın, çalışmanın bir ay içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Sivas'a iki meydan daha yapmayı planladıklarını bildiren Aydın, şunları kaydetti:

"İl Jandarma Komutanlığı binasının etrafında bulunan eklentileri kaldırdığımızda muhteşem bir meydan daha ortaya çıkarmış olacağız. Diğer bir meydan projemizse orduevinin bulunduğu alan. Orduevinin bir başka bölgeye nakledilmesiyle o bölgeye de meydanla birlikte kapalı otopark yapmayı planlıyoruz. Bu üç meydan ve mevcut meydanı birleştirdiğimiz zaman Sivas'taki İrade-i Milliye Meydanı, Türkiye'nin en kapsamlı, en geniş ve en anlamlı meydanı olacak. Bugün startı verilen çalışma Sivas adına önemli bir adım."

Aydın, belediye binasıyla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Selçuklu, Osmanlı dönemini andıran ama cumhuriyet döneminin eseri olduğu da hissedilen belediye binası proje çalışmamız devam ediyor. Bu yıl içerisinde projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Üniversitede toplu taşıma ve ulaşım konusunda ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Aydın, üniversite yolundaki köprünün ihalesinin yapıldığını ve bugün itibariyle çalışmaların başladığını sözlerine ekledi.

Yerel Haberleri

Uşak Üniversitesi, Gazze’de yaşanan vahşeti unutturmuyor
Bu müzede 250 bin böcek ve 20 bin kurutulmuş bitki örneği sergileniyor
Ağrı İl Müftüsü Şafak: “İsrail bir avuç Müslümana karşı zulmediyor”
11. Yeşilay bisiklet turu 5 Mayıs Pazar günü düzenleniyor
Duvar arasına sıkışan kediyi itfaiye kurtardı
ETÜ deprem felaketinde hayatını kaybeden Rabia’yı unutmadı
Mengi’den tebrik ziyareti
Sokak kedisi, kulağındaki tümörle veteriner hekimin ayağına gitti
Bilecik’te Kızılay Başkanı Uzun, yönetimiyle birlikte istifa etti
İmkander Gazze’deki mazlumları yalnız bırakmıyor