Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı

AMASYA (AA) - Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.Belediye Başkanı Fatih Üçok, yürütülen temizlik çalışmalarında çöp konteynerlerine önemli miktarda bayat ekmek...

AMASYA (AA) - Suluova Belediyesi, bayat ekmek toplama kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı Fatih Üçok, yürütülen temizlik çalışmalarında çöp konteynerlerine önemli miktarda bayat ekmek atıldığını tespit ettiklerini söyledi.

"Çöpe karışan bayat ekmeklerin katı atık bertaraf tesislerinde de değerlendirilemediğini öğrenince geri dönüşümünü sağlamak ve israf edilmesini önlemek için bu kampanyayı başlattık” diyen Üçok, İlk etapta 20 bayat ekmek toplama kutularını toplu konutların olduğu bölgelere yerleştirdiklerini ifade etti.

Üçok, "Kampanya sayesinde tonlarca ekmeğin çöpe karışması ve israf edilmesi önlenirken özellikle hayvanların yiyecek ihtiyaçları da karşılanmış olacak. Ayrıca projesi tamamlanan yaklaşık 700 bin liraya mal olacak Hayvan Barınak Evleri Projesi hayata geçtiğinde burada bakımı yapılacak olan hayvanların önemli ölçüde yiyecek ihtiyaçları karşılanacaktır" diye konuştu.

Allah’ın verdiği nimetin çöp içerisinde kalmasına gönüllerinin razı olmadığını söyleyen Üçok, şunları kaydetti:

"Bu konu aynı zamanda hem dini hem de vicdani bir hassasiyettir. Hemşehrilerimizden ricamız, ekmek israf etmeyelim, eğer ekmek bayatladı ve israf ediliyor ve de artıyorsa belediyemizin yerleştirdiği bayat ekmek toplama kutularına bırakmalarını ve diğer evsel atıklardan ayırt edilmesini talep ediyoruz. İlerleyen zamanlarda bunu tüm ilçe geneline uygulamayı ve ayrıca yemek atıklarının da toplanarak geri dönüşümünün sağlamasını hedefliyoruz."

Yerel Haberleri

Bakan Özhaseki, Malatyalı depremzede Özgür ailesine misafir oldu
Başkan Genç, darp edilen üniversite öğrencilerini ağırladı
Soma’da yaşayan Ordulular hayatını kaybeden madenciler anısına fidan dikti
Yüksekten düşen işçi 120 günlük yaşam mücadelesini kaybetti
Konsoloslar Başkan Mandalinci ile görüştü
Kanseri yenen özel bireye doğum günü sürprizi: Hemşireler sevincine ortak oldu
Karapınar’da üniversite öğrencileri ilkokul öğrencileri ile buluştu
Vali Hüseyin Aksoy, Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası mesajı yayımladı
Babalar bez bağlama yarışmasında birbirine rakip oldu
Kahraman itfaiyeci Kürşat Aydın son yolculuğuna uğurlandı