Tekirdağ’da bin 776 müteahhit sınıflandırıldı

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, son 3 yılda toplam bin 776 müteahhidin sınıflandırılması yapıldı.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, son 3 yılda toplam bin 776 müteahhidin sınıflandırılması yapıldı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile yapı ruhsatları düzenlenirken yapı müteahhitlerine sınıflandırma mecburiyeti getirilmesi üzerine son 3 yılda Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından toplam bin 776 Müteahhidin sınıflandırma işlemi gerçekleştirildi. 2021 yılında ise toplam 575 müteahhit sınıflandırıldı.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapı ruhsatına tabi her türlü yapım işinde, yapı müteahhitliğini üstlenecek olan gerçek ve tüzel kişiler yönetmelik kapsamında; ekonomik ve mali, mesleki yeterlilikler esas alınarak; A, B, B1, C, C1, D, D1, E, E1, F, F1, G. G1 ve H olmak üzere gruplandırılmaktadır. Artık yapı ruhsatına imza atmak için Yapı Müteahhitliği Yetki Belge Numarası yeterli olmayıp ayrıca bununla beraber sınıf şartı da aranmaktadır. H grubu için herhangi bir yeterlilik aranmaz iken G grubu almak isteyenlerden, iş deneyim belgesi, banka referans mektubu ve iş gücü kriteri, F,E,D,B,A grupları için ekonomik ve mali, mesleki ve teknik yeterlik, banka referans mektubu ile işgücü kriterleri aranmaktadır" denildi.

Kültür Haberleri

Kızılay’dan 8 Mayıs Dünya Kızılay ve Kızılhaç Günü’nde anlamlı sergi
FÜ öğrencileri hipodromda mini konser verdi
Arnavutköy Belediyesi’nden anneler gününe özel el emeği sergisi
Vali Tanrısever: Satala Antik Kenti Türkiye’ye ve dünya turizmine kazandırılmalı
Salt’ın yeni sergisi “Havaya Dair” açıldı
Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece
Erciş’te "İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" hazırlığı
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu
Eurovision’da şarkısını bileğindeki kefiye ile seslendirdi
Voleybolcu Hande Baladın’ın kariyerine odaklanan ’Baladın’ belgeseli yarın yayına giriyor