Türk - Rus 17’nci ortak kara devriyesine saldırı

Milli Savunma Bakanlığı, 17'nci Birleşik Kara Devriyesi'nin Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında yapıldığını, devriye sırasında niteliği belirsiz...

Milli Savunma Bakanlığı, 17'nci Birleşik Kara Devriyesi'nin Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında yapıldığını, devriye sırasında niteliği belirsiz bir patlayıcının infilak etmesi sonucu bir devriye aracının hafif hasar gördüğünü duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 5 Mart'ta imzalanan Moskova Mutabakatı çerçevesinde gerçekleştirilen 17'nci Birleşik Kara Devriyesinin icra edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, devriye esnasında niteliği belirsiz bir patlayıcının infilak etmesi sonucu bir devriye aracının hafif hasar gördüğü ve emniyetli bir şekilde bölgeye çekildiği belirtildi.

Ayrıca söz konusu saldırıdan etkilenen personelin bulunmadığı ve mutabakat kapsamında devriye faaliyetlerine kararlılıkla devam edileceği aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "05 Mart TR-RF Moskova Mutabakatı çerçevesinde 17'nci Birleşik Kara Devriyesi icra edilmiştir. Devriye esnasında niteliği belli olmayan bir patlayıcının infilak etmesi nedeniyle bir devriye aracı hafif hasar görmüş ve emniyetli bölgeye çekilmiştir. Olayda etkilenen personel bulunmamaktadır. Mutabakat kapsamında devriye faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Asayiş Haberleri

Yaslandığı korkuluk kırılınca köprüden düşen yaşlı adam yaralandı
Boşanma aşamasındaki eşini kalbinden bıçakladı
Bakan Yerlikaya duyurdu: Bomba yapımında bilgili 8 DEAŞ’lı İstanbul’da yakalandı
Tahir Elçi davasında savcıdan sanık 3 polis için beraat talebi
İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı
Sinop’ta bir garip olay: Tarımsal sulama boruları kayboldu
Şırnak’ta terör operasyonu: 3 tutuklama
Üstünde 91 tarihi sikke ve objeyle yakalandı
Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 22 kişi yakalandı
Futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı