Üniversitelilere tuz uyarısı

Amasya Üniversitesinde yemekhanelerde fazla tuz tüketiminin zararları hakkında bilgilendirici afişler asıldı.

Amasya Üniversitesinde yemekhanelerde fazla tuz tüketiminin zararları hakkında bilgilendirici afişler asıldı.

Öğrenci ve personel yemekhanelerine asılan bilgilendirici afişlerde günlük tüketilmesi gereken tuz miktarının 5 gram iken Türkiye'de bunun 3 katı oranında tüketildiği belirtiliyor. Aşırı tuz tüketiminin birçok hastalığa neden olduğunu anlatan üniversitede görevli diyetisyen Cansu Memiç, "Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılından itibaren Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı yürütülmektedir. Biz de bu kapsamda zaman zaman tuzun zararları ile ilgili çeşitli bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Memiç, "Ülkemizde tuz tüketimi normalden 3 katı daha fazla. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Tuz kan basıncını artırarak kalp hastalıklarına da sebep olabiliyor zira ülkemizdeki ölümlerin en çok kardiyovasküler hastalıklarından kaynaklandığını biliyoruz. Ayrıca fazla tuz tüketimi obezitenin de sebeplerinden biridir. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek için zaten gıdalardan hazır olarak karşıladığımız tuz miktarını en aza indirmek sağlığımız için yerinde bir karar olacaktır" diye konuştu.

Aşırı tuz kullandığını anlatan öğrencilerden Bengisu Ata bundan sonra tuz tüketimini azaltacağını söyledi. Anatomi dersinde de tuzun zararlarını işlediklerini ancak alışkanlıklar sonucu yemeğin tadına bile bakmadan tuz attığına değinen Zahide Uslu ise bilgilendirici çalışmaların artmasını istedi.

Sağlık Haberleri

Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi
Kalp krizi geçiren hastanın imdadına ambulans helikopter yetişti
Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı
Bu belirtiler varsa Lohusa Sendromu yaşıyor olabilirsiniz
Doç. Dr. Alıcı: "Yılda 200 bin kişiye inme iniyor"
İEÜ Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi
"Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi
Çocuklarda bahar aylarında görülen alerjik nezlenin 10 belirtisi
Güneş çarpması olarak düşünülüyor, asıl tehlike fark edilmiyor
Doç. Dr. Solay: “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin kan ve vücut sıvıları yoluyla bulaştığını biliyoruz”