Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dedecan:

'Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte ve oldukça fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır'

YALOVA (AA) - Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, "Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte ve oldukça fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır" ifadesini kullandı.

Dedecan, yaptığı yazılı açıklamada, grip rahatsızlığının, solunum yollarında çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu belirtti.

Baş ağrısı, yüksek ateş, yorgunluk, boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırık ve kuru öksürük gibi belirtilerinin olduğunu aktaran Dedecan, şunları kaydetti:

"Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte ve oldukça fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır. Grip hastalığının tedavisinde antibiyotikler etkili değildir ve çoğu zaman gereksiz olarak kullanılmaktadır. Gereksiz antibiyotik kullanımı, bakterilerde direnç gelişimine neden olarak bazı enfeksiyonların tedavisini geciktirdiği gibi tedavi masraflarını da artırmaktadır. Bu hastalık süresince bol sıvı alımı ve istirahatin tedavide önemli yeri vardır. Bolca sıvı gıdalar alınmalı, sebze ve meyve tüketilmelidir."

Yerel Haberleri

Doğa severler için saklı bir güzellik; İspir Yedigöller
İnsanlar tarafından şiddete uğramışlardı, emekliliğe ayrıldılar
Osmaniye’de Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli atıldı
Uçurtma şenliğinde 6 metrelik dev uçurtma ilgi gördü
Elazığlı kadınların ürettiği çantalar dünyada sergileniyor
Jandarma ekiplerinden anlamlı kutlama
Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi
Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler
Şanlıurfa’da su kuyusuna düşen yavru kedi kurtarıldı
Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı