Zelenskiy: "Askeri deneyimi olan herkes İçişleri Bakanlığına başvursun"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada halkı orduya katılmaya çağırarak, 'Askeri deneyimi olan herkes İçişleri Bakanlığına...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada halkı orduya katılmaya çağırarak, "Askeri deneyimi olan herkes İçişleri Bakanlığına başvursun" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın askeri harekat başlatmasının ardından yaptığı açıklamada, "Askeri deneyimi olan herkes İçişleri Bakanlığına başvursun" sözleri ile halkı orduya katılmaya çağırdı.

"Rusya ile diplomatik bağları kopardık"

Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, "Her Ukrayna vatandaşı ülkesini koruyacak. Bu sabah tarihe geçti. Ancak, bu tarih bizim için de Rusya için de öncekilerden farklı. Ukrayna özgürlüğünü savunmaktadır. Rusya, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının yaptığı gibi ülkemize sabah saatlerinde korkakça saldırmıştır" dedi. Zelenskiy ayrıca açıklamasında, "Rusya ile diplomatik bağları kopardık" sözlerine yer verdi.

"Rusya'da insanlar sokağa çıkarak savaşa karşı tepkilerini göstermeliler"

Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus vatandaşlarını savaşa karşı tepkiye vermeye çağırarak, "Rusya'da insanlar sokağa çıkarak savaşa karşı tepkilerini göstermeliler" dedi. Zelenskiy konuşmasının sonunda ise her saat başı açıklama yapılacağını dile getirdi.

Siyaset Haberleri

Dünya Ekonomik Forumu, Gazze gündemiyle Riyad’da başladı
İsrail’e yaptırım
Başkan Kurnaz: “Samsun ve ilçemiz için hep birlikte çalışacağız”
Diyarbakır Ak Parti İl Başkanlığından, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesine tepki
İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Biz hala Türkiye’yi yöneten partiyiz
Bakan Fidan Riyad’da Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı
Başkan Cem Kotan: “Herkes istediği sendikayı seçmekte özgürdür”
Gazze’de can kaybı 34 bin 454’e yükseldi
Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: “Ahlaklı belediyecilikte belediye başkanlığı makamı ticaret değil, ibadet makamıdır”
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Uslu: “İliç hakkında, kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak”