Tekirdağ’da düzenlenen seminerde sigara ve kansere yönelik bilgiler aktaran uzmanlar, farkındalık oluşturdu.Muratlı Kaymakamlığı, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Yeşilay Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ YEDA...
Tekirdağ’da düzenlenen seminerde sigara ve kansere yönelik bilgiler aktaran uzmanlar, farkındalık oluşturdu.
Muratlı Kaymakamlığı, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Yeşilay Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ YEDAM işbirliği ile organize edilen Kanser ve Sigara Semineri, Muratlı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.
4 Şubat Dünya Kanser Günü ve 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Dr. Beyzanur Törün’ün sunuculuğunu üstlendiği programda, Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin açılış konuşmasını yaparak; sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum vurgusu yaptı.
Sağlıklı ve kaliteli yaşamı her yaşta güvence altına almak için öncelikli olarak temiz çevreye işaret eden Dr. Zengin; havayı, suyu, toprağı, ormanları, yeşil alanları ve denizleri korumanın önemine de vurgu yaptı.
Muratlı Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise programın organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek; bir kanser hastasının tedavisi için 1 milyon dolar gibi bir rakamın harcandığını, kanser hastalığı ve bağımlılıklar yüzünden gerçekleşen harcamaların çok astronomik rakamlara ulaştığını belirtti.
Ardından konuşan Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Levent Cem Mutlu, tütünün tarihçesinden başlayıp bugünlere kadar bağımlılıkların nasıl oluştuğunu anlattı. Tütün bağımlılığından kurtulmanın yollarına da işaret eden Prof. Dr. Mutlu, Türkiye’deki tütün tüketimin son yıllarda arttığını söyledi ve tütünün içerisinde 7 bin den fazla kimyasal madde ve 70 kanserojen maddenin bulunduğunu açıkladı.
Sigaranın akciğerlerde, hava yollarında iltihaplanmaya neden olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Levent Cem Mutlu, bunun da akciğer hastalıkları ve akciğer kanserine yol açabileceğini kaydetti.
Prof. Dr. Mutlu, nikotinin yoksunluk belirtilerini ise; sinirlilik hali, konsantrasyon bozukluğu, iştah artışı, depresyon, uykusuzluk/uykuya eğilim, yorgunluk, baş ağrısı, ağır kuruluğu ve ağır yaraları olarak sıraladı.
Muratlı Kaymakamı Ahmet Erdoğdu tarafından Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Levent Cem Mutlu’ya çiçek takdimi gerçekleştirildi.
Ardından sırasıyla Namık Kemal Üniversitesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Avcı, Tekirdağ Kanser ile Mücadele ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Saniye Irmak Okal, Tekirdağ Yeşilay Şubesi Başkanı Zafer Soykırlı ve YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Öksüz tarafından sunum yapıldı.
Salon girişine kurulan stantlarda Yeşilay Muratlı Temsilcisi Eyüp Pakyürek ve Muratlı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor