Siirt’te Behçet Dildirim, 30 sene önce okuttuğu öğrencisi ve öğrencisinin yetiştirdiği öğretmenler ile aynı okulda görev yapıyor.Siirt’te Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi, Behçet Dildirim’in 30 yıl önce okuttuğu öğrencisi ve onun yetişt...
Siirt’te Behçet Dildirim, 30 sene önce okuttuğu öğrencisi ve öğrencisinin yetiştirdiği öğretmenler ile aynı okulda görev yapıyor.
Siirt’te Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi, Behçet Dildirim’in 30 yıl önce okuttuğu öğrencisi ve onun yetiştirdiği yeni nesil öğretmenlerle aynı çatı altında buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Lisede hem resim öğretmeni olan hem de lisenin müdür yardımcılığını yapan Behçet Dildirim, öğrencisi ve öğrencisinin öğrencisiyle aynı okulda öğretmenlik yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
Öğrencileriyle aynı okulda görev yapmanın mutluluğunu dile getiren Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Behçet Dildirim, "Resim öğretmeniyim. Asıl alanım heykel. Şu an idarecilik yapıyorum. 2006 yılında bana bu okulu kurma görevi verildi. Öğrencilerimle ve öğrencilerimin öğrencileriyle aynı okulda öğretmenlik yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tarif edilecek bir mutluluk değil. Şairinde dediği gibi kelimeler kifayetsiz kalıyor. Umarım ki benim öğrencilerim de aynı duyguyu yaşar. Kendi öğrencileriyle aynı ortamda havayı teneffüs ediyor olmalarını. Aynı okulda çalışmalarını dilerim. Çünkü çok keyifli bir duygu ve bu da beraberinde eğitimde kaliteyi ve huzuru getiriyor" dedi.
Yasadığı duygunun tarifi olmadığını belirten Müzik Öğretmeni Mehmet Zakir Alp, "1996 yılında halk oyunlarıyla başladığım öğretmenim Behçet Dildirim hocamla yıllar sonra üniversiteyi bitirdikten sonra aynı okulda görev yapmak çok gurur verici bir şey. O zamanlar öğretmenim bunu söylemişti ama buna çok büyük bir anlam yükleyememiştim yaşım itibariyle. Atandığım senelerde benim de yetiştirdiğim öğrencilerin yıllar sonra üniversiteleri bitirip Siirt’te Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladıklarını görmek ve onlarla aynı ortamda çalışmak çok gurur verici bir şey. Çünkü 3 kuşak öğretmen oldu artık burada. Bundan sonra yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin öğrencileri de bu ortamlarda inşallah okulumuzu ve ilimizi müzikal anlamda, resim anlamında çok iyi yerlere taşıyacaklarını düşünüyoruz. Burada bu 3 kuşağı yaşatıyor olmanın ayrıca gururunu yaşıyoruz. Belki başka illerde örnekler var ama burada bunu canlı yaşıyor olmak ve aynı ilde değil aynı okulda öğretmeninin öğretmeniyle çalışıyor olmak çok gurur verici bir şey. Umarım bundan sonraki öğrencilerimiz de bu duyguyu böyle katlayarak yaşatırlar kendilerine ve öğrencilerine" ifadelerini kullandı.
Ortaokul ve lise öğretmeni olan Behçet Dildirim ile birlikte şu an aynı okulda görev yapan Müzik Öğretmeni Metin Kesici, Dildirim’in yönlendirmesiyle öğretmen olmaya karar verdiğini belirtti. Kesici, "Behçet hocamın benim gibi birçok öğrencisinin hayatına dokunduğunu biliyorum. Yıllar sonra yine bu okulda Behçet hocamın kızı Ezgi Dildirim’in öğretmeni olmam da ayrı bir güzellik oldu benim için. Değerli öğretmenim Behçet Dildirme bu güzellikleri bize yaşattığı için ve vesile olduğu için minnet ve saygı duyuyorum. Bu okuldan mezun öğrencilerimden Nehir Tayboğa ile de şu anda aynı okulda görev yapmaktayız. Bu gerçekten çok güzel bir duygu. Benim öğretmenim ve öğrencimle aynı okulda şu anda görev yapıyoruz. Umarım onların da öğrencileriyle birlikte görev yapmak nasip olur" şeklinde konuştu.
Müzik Öğretmeni Nehir Tayboğa öğretmeni ve öğretmeninin öğretmeni ile aynı okulda görev yapmanın mutluluğu belirtti. Tayboğa, "2013 2016 senesinde Siirt Takasbank Sanatlar Lisesi’nde öğrenim görüyordum. Burada Mehmet Zakir Arif, Metin Kesici benim kendi öğretmenlerimdi ve onların sayesinde onların da destekleriyle 2016 senesinde Balıkesir Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazandım. Orada da 4 sene öğrenim gördükten sonra 2023 senesinde Siirt merkeze müzik öğretmeni olarak atandım ve şimdi de şu an kendi öğretmenlerimle beraber Siirt Takasbank Sanatlar Lisesi’nde onlarla beraber çalışıyorum" dedi.
Müzik Öğretmeni Şeyma Yavuz ise 2007-2011 arası burada öğrenciydim. Okul müdürümüz Behçet Dildirim, Zakir Alp’te bizim Türk müziği koro çalışmalarımıza giriyordu. Lise hayatımda beni büyüten bu sınıflarda bu koridorlarda şu anda öğretmenlik yapıyorum. Bu benim için tarif edilemez bir deneyim oluyor. Buradaki öğrencilerimi de gelecekte burada öğretmen olarak görmeyi çok isterim. Dilerim onlarla tekrar bu okulla karşılaşır aynı kadroları paylaşırız" diye konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S
Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik
Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac
Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz
Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın
Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı
Tekirdağ'da apartmanda doğal gaz kaynaklı patlama: 1 ölü
03Uşak'ta silah ve çok sayıda kaçak tıbbi ürün ele geçirildi
04GİB, yeni vergi düzenlemelerinin uygulama esaslarını yayımladı
05Venezuela'daki depremlerde ölü sayısı 2 bin 645'e yükseldi
06Danıştay'dan trafik cezalarına emsal karar
07Kocaeli merkezli 31 ilde bahis ve kumar operasyonu: 120 gözaltı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük