Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doktor Hüseyin Atvan, son ateşkesle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Mısır’a sevk edilen kanser hastası babasının Türkiye’de tedavi edilmesini ist...
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doktor Hüseyin Atvan, son ateşkesle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Mısır’a sevk edilen kanser hastası babasının Türkiye’de tedavi edilmesini istiyor.
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bombardımanlardan sağ kurtulan 68 yaşındaki Mervan Atvan, savaşın ortasında kansere yakalandı. İsrail’in hastaneleri hedef alması nedeniyle tedavi olamayan Atvan, son ateşkesle Dünya Sağlık Örgütü tarafından Mısır’a sevk edildi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doktor Hüseyin Atvan, yetkililere seslenerek babasının Türkiye’ye getirilip tedavi edilmesi çağrısında bulundu.
Dr. Hüseyin Atvan, 7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı ile birlikte İsrail işgal rejimi, Gazze halkının üzerine tonlarca ağırlıkta binlerce bomba yağdırdığını söyledi. Bu süreçte yaklaşık 70 bin kişi şehit olurken, 200 bine yakın kişinin yaralandığını belirten Atvan, bombardımanlardan sağ kurtulan Gazzeliler ise, çeşitli hastalıklara yakalanmaya başladı ve ne yazık ki birçok kişinin kanser teşhisi aldığını ifade etti.
Atvan, bu süreçte kanser hastalığına yakalanan kişilerden biri de babası 68 yaşındaki Mervan Atvan olduğunu dile getirerek, "Gazze’de mevcut sağlık ekipmanlarıyla yalnızca teşhis konulabiliyor, ancak herhangi bir tedavi süreci başlatılamıyor. 8 ay önce Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) başvuruda bulunduk, ancak hiçbir sonuç alamadık. Çünkü Refah Sınır Kapısı İsrail’in kontrolü altındaydı ve Gazze halkına kapalı durumdaydı. Son ateşkes ve esir takası anlaşmasıyla birlikte babam DSÖ tarafından Mısır’daki bir hastaneye nakledildi. Ancak bu hastane kanser tedavisi için yetersiz. Tedavi tam anlamıyla başlamadığı için babamın sağlık durumu giderek kötüleşiyor" dedi.
20 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve Filistin hem de Türkiye vatandaşı olduğunu aktaran Atvan, "6 yıldır Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Uzmanı olarak görev yapıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye hükümetine seslenmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın Filistin davasına ve halkına verdiği destek tüm dünya tarafından bilinmektedir. Babamın da bu destekten faydalanmasını, kendisine sahip çıkılmasını istiyorum. Babamın acil müdahaleye ihtiyacı var ve eğer tedavi edilmezse hayatı ciddi tehlikede. Onu kaybetmekle karşı karşıyayım. Bu nedenle çok acil şekilde Mısır’daki hastaneden Türkiye’ye nakledilmesini ve tedavi altına alınmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
06Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
07Berlin'de Gazze'de şehit edilenler için sembolik anma: Alexanderplatz'a binlerce ayakkabı bırakıldı
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor