Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, normal doğumun avantajları ve anne bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor.Barış Mahallesi Aile Destek...
Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, normal doğumun avantajları ve anne bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor.
Barış Mahallesi Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen seminerde, normal doğum ve sezaryen doğum arasındaki avantaj ve dezavantajları anlatan kapsamlı bir bilgilendirme çalışması düzenledi. Ebeler tarafından düzenlenen seminerde, normal doğumun annenin ve bebeğin iyileşme sürecini hızlandırdığı ve zorlukların en aza indiği vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı doğal olanın normal doğum olduğunu teşvik etmek amacıyla vatandaşlara bilgilendirmeler yaptıklarını belirten Siirt Sağlıklı Hayat Merkezi’nde çalışan Ebe Nurcan Toprak Çelik, normal doğumun annelere verilmiş bir hediye olduğunu ifade etti. Çelik, "Bu süreci de takip etmek biz ebelerin görevidir. Süreç, annelerimizin bebeklerle beraber yol aldığı muhteşem bir yolculuktur. Her şey normal seyrinde devam ederse fizyolojik olan normal doğum olacaktır. Sağlıklı nesiller için doğal olanın normal doğum olduğunu destekliyoruz. Bu hafta ebe haftası olduğu için, bu sürece yolculuk eden bütün ebe arkadaşımızın ebeler gününü kutluyoruz’’ şeklinde konuştu.
Ebe Hayat Erten ise; ‘’Normal doğumun anneye ve bebeğe birçok faydası vardır. Zaten ilk tercih edilmesi gereken ve sağlıklı olan normal doğumdur. Anne doğum yaptığı gibi hemen sütü geliyor ve bebeğine hemen kavuşup emzirebiliyor. Burada anne ve bebek arasındaki bağ da güçlü oluyor. Bebeğin karnı hemen doymuş oluyor. Sezeryan doğumda ise, anne narkozun etkisinde oluyor. Kendine gelmesi 2-3 saati bulabiliyor. Bebek o süreçte aç kalıyor, süte kavuşamıyor. Bazen de mama veriliyor. Mama verildikten sonra bir daha bebek süt almak istemiyor. Yani sezeryanın bebek üzerine faydası değil zararları oluyor’’ ifadelerini kullandı.
İki farklı doğum sürecini yaşayan ve normal doğumu tercih ettiğini belirten kursiyer Ayşe Olgun; ‘’Normal doğumda annem yanındaydı. Hemen çocuğum doğar doğmaz yani sağlık kontrolünden geçtikten sonra getirdiler emzirdim. Çok şükür sütüm gayet normaldi, geliyordu. Çocuğuma yetecek kadar sütüm vardı, emzirdim. Günbegün kilosunu aldı, yaradı çok şükür. Sezeryan da vücudumda değişik değişik şeyler çıktı. Ağrılarım oldu. Sonuçta narkoz alıyor insan. Aynı şey değil. Süt göğüse geç gelir. Bir gün olsun, dört saat olsun illaki arada fark oluyor’’ dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor