Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 04 Mart 2024 - 11:11 Yorum: 0

Siirt’te nostalji yaşatan sergi

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı anısına ’Bir Zamanlar Siirt’ fotoğraf sergisi gerçekleştirdi.Siirt’in eski yıllara ait çekilmiş sokak, cadde, okul ve mekanların fotoğrafları, vatandaşların beğenis...

Siirt’te nostalji yaşatan sergi

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı anısına ’Bir Zamanlar Siirt’ fotoğraf sergisi gerçekleştirdi.
Siirt’in eski yıllara ait çekilmiş sokak, cadde, okul ve mekanların fotoğrafları, vatandaşların beğenisine sunuldu. Siirt’in güzelliklerinin yansıtıldığı fotoğraflarda, şehrin mimari dokusu ve kültürlü yapısı yer aldı. Siirt’in eski sokaklarını ve tarihini Siirtlilerle buluşturmak istediklerini belirten sergi yetkilisi Şakir Özmazı, "Bu fotoğraflar takriben 1930 ile 1975 yılları aralarında çekilmiş farklı mekanları ve farklı meslek gruplarından oluşan Siirt’in kültürünü yansıtan ve tahmini 300 adet fotoğrafın içinden seçilmiş en güzel fotoğrafları baskılayarak burada vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Geçmişten günümüze yansıtan bu güzel fotoğrafları sergileyerek vatandaşlarımızın beğenisine sunduk" dedi.
Sergiyi beğendiğini ve çocukluğuna döndüğünü dile getiren vatandaşlardan Emrullah Kurt, "Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Bizi geçmişten bu güne getirenler ve aslında neler değişmiş, hepsini bizzat bu sergide fark ettik gördük ve yaşadık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber