Liyakati Pas Geçip, Basına Hakaret Yağdırdı: Rektör Abdurrahim Alkış’ın Kardeşi, Kayırmacılığı Facebook’tan İlan Etti
"KADRO BENİM İÇİN HAZIRLANDI, İLAN SADECE PROSEDÜR!"
Liyakati Pas Geçip, Basına Hakaret Yağdırdı: Rektör Abdurrahim Alkış’ın Kardeşi, Kayırmacılığı Facebook’tan İlan Etti
ŞIRNAK – Yükseköğretim kurumlarında liyakat tartışmaları sürerken, Şırnak Üniversitesi’nde Rektör Abdurrahim Alkış’ın kardeşi Abdullah Alkış, pes dedirten bir kayırmacılık skandalına imza attı. Üniversitede açılan bir kadronun bizzat kendisi için ayarlandığını Facebook hesabından açıkça itiraf eden Alkış, olayı haberleştiren medya kuruluşlarına ise ağır hakaretler yağdırdı.
"Düşmanları Çatlatmak İçin Kadro Benim İçin Hazırlandı"
Abdullah Alkış, sosyal medyada yaptığı şok edici paylaşımda, yeni göreve başlama sürecini ve kadronun tahsis edilme şeklini tüm detaylarıyla anlattı. Alkış’ın, kamu vicdanını yaralayan ifadeleri şunlar oldu:
> “Bana ve abime düşman olanları çatlatacak şekilde üniversitede klimalı, bilgisayarlı, şahsıma özel odamda Büro Personeli olarak çalışmam için kadro ilanım dün itibarıyla yayınlandı. Merak etmeyin bu sefer herşeyi düşündük. Kadro benim için hazırlandı, ilan sadece kanun gereği prosedürdür, sıkıntı yok.”
>
Bu itiraflar, üniversite kadrolarının rekabete dayalı ve adil bir süreçle değil, doğrudan Rektör tarafından kişiye özel olarak tahsis edildiği iddialarını resmiyet kazandırmıştır. Alkış, yeni görevinde direkt olarak Rektör abisi Abdurrahim Alkış’a bağlı çalışacağını da ekledi.
Şikayet Edenlere ve Haber Yapanlara Ağır Hakaretler
Paylaşımın devamında, geçmişte güvenlik görevlisi kadrosundan atılmasına neden olan şikayetçilere ve bu usulsüzlüğü kamuoyuna duyuran medya kuruluşlarına yönelik sert bir dil kullandı.
Alkış, "Şikayetçi tayfayı sinirden kudurup çatlatma günüm olacak," diyerek olayı haberleştirenleri hedef aldı ve onlara "namussuzlar" ithamında bulundu. Kamuoyunun haber alma hakkını kullanan ve bir usulsüzlüğü gündeme taşıyan basına yönelik bu tehdit ve hakaretler, skandalın boyutunu daha da derinleştirdi.
Kamuoyu Rektör’den Açıklama Bekliyor
Rektör Abdurrahim Alkış’ın kardeşinin, kadronun tamamen "torpille" kendisine ayrıldığını açıkça ilan etmesi, diğer liyakatli adayların hakkını gasp etmesi anlamına gelmektedir.
Bu paylaşım, Rektör Alkış’ı görevi kötüye kullanma ve kamu kaynaklarını aile çıkarına tahsis etme suçlamalarıyla karşı karşıya bırakmıştır. Üniversitelerin saygınlığına gölge düşüren bu durum karşısında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve kamuoyu, Rektör Abdurrahim Alkış’tan ivedilikle tatmin edici ve hukuki bir açıklama beklemektedir.
Sizce bu skandalın ardından YÖK bir soruşturma başlatmalı mı, yoksa başka hangi adımlar atılmalı?
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Güney Kuşak Yolunda Kaza; 2 Yaralı
Sadıkoğlu’ndan AB Bilgi Merkezi hamlesi
03Muhtarlar ve Oda Başkanlarından Karademir'e, Kreş Çağrısı İçin Tam Destek
04Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da yetim ailelere eğitim ve gıda desteği
05Motosiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kamerada
06Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın, sosyal destek çalışmalarını yerinde inceledi
07Malatya Havalimanı'ndan 8 ayda 568 bin yolcu uçtu
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor