NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olma isteğini destekliyorum” dedi.NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 11-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’n...
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olma isteğini destekliyorum” dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 11-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya’nın başkenti Vilnius’e geldi. Stoltenberg, zirvenin gerçekleştirileceği Litexpo’da Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile bir araya geldi. Stoltenberg ve Nauseda, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Zirveye ev sahipliği yaptığı için Litvanya hükümetine ve halkına teşekkür eden Stoltenberg, zirvede NATO’nun caydırıcılığının ve savunmasının güçlendirileceğini ifade etti. Ukrayna’ya yönelik desteğin de arttırılacağını ve Ukrayna konusunda kararlar alınacağını vurgulayan Stoltenberg, “Ukrayna’yı NATO’ya yaklaştıracağız” dedi.
“Zelenskiy, NATO-Ukrayna Konseyi açılış toplantısına katılacak”
Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna ile siyasi bağlarını geliştireceğini belirterek, “Başkan Zelenskiy, yeni NATO-Ukrayna Konseyi’nin açılış toplantısında bize katılacak. Müttefikler, yarın Ukrayna’nın NATO üyeliğine giden süreci ele alacaklar” ifadelerini kullandı. Ukrayna’yı desteklemeye devam etmek ve NATO kuvvetlerini güçlendirmek için savunmaya daha fazla yatırım yapılması gerektiğini kaydeden Stoltenberg, müttefiklerin zirvede daha yüksek savunma yatırım taahhüdünü belirleyeceklerini söyledi.
“İsveç konusunda olumlu bir karar almak hala mümkün”
Vilnius’ta Avrupa Birliği (AB), Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore liderleri ile bir araya geleceklerini ifade eden NATO Genel Sekreteri, Finlandiya’nın müttefik olarak ilk kez zirvede yer alacağını hatırlattı. Stoltenberg, İsveç’in de bir an önce ittifaka katılmasını beklediklerini belirterek, sürecin bir sonraki adımı olarak bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in üyeliği konusunda AB şartına ilişkin konuşan Stoltenberg, “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olma isteğini destekliyorum” dedi. Ancak AB şartının Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından Madrid Zirvesi’nde imzalanan Üçlü Muhtıra’da yer almadığını söyleyen Stoltenberg, İsveç’in muhtıradaki bütün şartları yerine getirdiğini belirtti. Birkaç hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Stoltenberg, "Vilnius’ta İsveç’in üyeliği konusunda olumlu bir karar almak hala mümkün” ifadesini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Mevlid Kandili bugün idrak edilecek
Düzce'de mevsimlik tarım işçilerini tehdit eden şüpheli tutuklandı
03Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: 3'ü itfaiye eri, 2 bina sakini olmak üzere 5 kişi yangından etkilendi
04Tunus'ta göçmenleri taşıyan tekne battı: Ölü sayısı 11'e yükseldi
05Ankara'daki yangına neden olan şüpheli gözaltına alındı
06Çankırı'da iki hafif ticari araç çarpıştı: 9 yaralı
07Bir Aydır Kapatılmayan Çukur Mahalleliyi Bezdirdi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük