Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam düzeyindeki saldırıları başladığında bu bir devlet terörüdür demiştik. ‘Netanyahu yüzyılın Hitleridir’ demiştik” açıklamalarında bulundu.Yeni...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam düzeyindeki saldırıları başladığında bu bir devlet terörüdür demiştik. ‘Netanyahu yüzyılın Hitleridir’ demiştik” açıklamalarında bulundu.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katıldı. Kılıç, partisi adına gündeme ilişkin konular hakkında konuştu.
Konuşmasının başlangıcında 1 Ekim yasama yılının başlangıcı olduğunu hatırlatan ve tüm siyasi partilere başarılar dileyen Kılıç, yeni yasama döneminde emeklilikte adalet arayan vatandaşların mağduriyetlerinin yeni yasama döneminde giderilmesi gerektiğine değindi. Kılıç, “Bir gün için 17 sene bekleme süreleri ortadan kaldırılmalıdır. Staj ve çıraklık mağdurlarının mağduriyeti yeni yasama döneminde giderilmelidir” ifadelerini kullandı.
Süresiz nafaka meselesinin toplumun çok önemli bir adaletsizlik kaynağı olduğuna değinen Kılıç, “‘Sürekli nafaka olmaz’ konulu kanun teklifimiz TBMM’de beklemektedir. Yeni yasama yılında TBMM sürekli nafaka meselesini de çözüme kavuşturmalıdır” açıklamasında bulundu.
Kamu mühendisleri ile alakalı kanun tekliflerinin TBMM’de beklediğine değinen Kılıç, “Meclis, Kamu mühendislerinin eşit işe eşit ücret prensibi doğrultusunda beklentilerine cevap vermekle mükelleftir. Taşeronda çalışan mühendisin ücreti farklı, belediye de çalışanın ücreti farklı, belediyenin şirketinde çalışanın ücreti farklı, bakanlık bünyesinde hizmetine devam eden mühendisin ücreti, özlük hakları farklı bir seyir izlemektedir” ifadelerini kullandı.
“Netanyahu yüzyılın Hitleridir’ demiştik”
İsrail’in Gazze ve Lüban’a gerçekleştirdiği saldırılar hakkında konuşan Kılıç, “7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Gazze’ye yönelik katliam düzeyindeki saldırıları başladığında bu bir devlet terörüdür demiştik. ‘Netanyahu yüzyılın Hitleridir’ demiştik. İnsanlık son yüzyılda İsrail terör organizasyonunun Gazze’de yol açtığı katliamlar ölçeğinde bir katliama tanıklık etmemiştir demiştik. Bugün Gazze’de yaşananlar yarın Lübnan’da sonra Ürdün’de daha sonrada diğer bölge ülkelerinde yaşanacak demiştik. Kulağını tıkayanlar gözlerini dört açsınlar” değerlendirmesinde bulundu.
“Batılı ülkelerin tamamı sessiz”
Gazze’de ki soykırımın Lübnan’a sıçradığını ifade eden Kılıç, “Savaşın gözcüsü yine Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in sözcüsü yine İngiltere ve Siyonizmdir. Adeta bir canavar gibi bölgeyi kan gölüne çeviriyorlar. Bu arada Arap ligi sessiz, İslam İş Birliği Teşkilatı sessiz, insan haklarından dem vuran Batılı ülkelerin tamamı sessiz. Hatta sessizlik artık terk edildi. Katliamın alkışçısı durumundalar. Bu soykırım burada kalmaz. Elbette ki insanlık tarihi bu acıların hedefini geçmişte Hitler ve yol arkadaşlarından sorduğu gibi Netanyahu ve soykırım kabinesinden de soracaktır. Türkiye’nin daha aksiyoner politikalar üstlenmesini Arap ligi ve İslam İş Birliği Teşkilatı gibi uluslararası örgütlerin de elini taşın altına koymasını sıra kendilerine gelmeden gözlerini dört açmalarını kendilerinden bekliyoruz” diye konuştu.
Sinan Ateş davası ile ilgili konuşan Kılıç, “Artık karar bekleniyor. Ankara’nın göbeğinde yaşandı bu cinayet. Bütün toplumun dikkati bu meselenin üzerinde. Toplum Sinan Ateş davasında da adaletin tecelli etmesini hakikatin yerini bulmasını sadece tetikçilerin değil azmettirenlerinde yargı önünde hesap vermesini bekliyor” şeklinde konuştu.
“Türkiye sınırlarını tabi ki kapalı tutmalıdır”
Açıklamasının ardından Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılar sonucunda Lübnanlı vatandaşların Türkiye’ye doğru bir göç dalgası oluşturma ihtimaline ilişkin şu ifadelere yer verdi:
“İsrail önündeki bütün engelleri kaldırmak üzere çok sistematik bir soykırım ve aynı zamanda tarihin en büyük göç dalgalarından birini yaşatıyor. Yaşananlar ABD ve İngiltere’de biliniyor. Bunlar planlı hareketler. Gazze bombardımanı sonrasında Gazze’de ki 2 milyon 300 bin insan Mısır’a doğru göç ettirildi. Beyrut’a, Lübnan’a yönelik bombardımanların akabinde de Lübnan halkı Suriye’ye doğru göçe zorlanıyor. Dolayısıyla İsrail’in önünde Gazze’den Lübnan’a geniş bir coğrafya tamamen boşaltılıyor. İsrail’in işgal planını insansız coğrafyalarda sürdürebilmesi için yapılan bir kitlesel göçtür. Yüzyılın en büyük kitlesel insan kıyımı yaşanırken en büyük kitlesel göçüne de imza atılmaktadır. Her yönüyle hem ölümler hem kitlesel göçler her yönüyle insanlık suçudur, savaş suçudur, insanlığa karşı suçtur. Her biri uluslararası ceza mahkemesinde ayrı ayrı yargılamalara konu başlığı edilecek düzeyde hadiselerdir. Türkiye sınırlarını tabi ki kapalı tutmalıdır. Uluslararası toplum da bu sorunun çözümünü yerinde sağlamalıdır.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi.Endonezya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen programda, Türkiye’deki Endonezya topluluğu bir araya geldi. Kutlamaya öğrenciler, ça
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) kapsayan Körfez turunun ardından yaptığı değerlendirmelerde, bölgedeki savaşın seyrine ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Fidan, "Savaşı İsrail başlattı. Sorun, s
Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Nevruz Bayramı, konserler ve geleneksel dans gösterileriyle kutlandı.Türk dünyasında baharın gelişini simgeleyen Nevruz kutlanıyor. Özbekistan’ın başkent Taşkent’teki Yangi Özbekistan parkında Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyo
AK Parti, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayramlaşma ziyaretleri çerçevesinde 14 siyasi partiyi ağırladı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur başkanlığında Si
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam ülkelerine birlik çağrısı yaparak, "Sizinle herhangi bir anlaşmazlık arayışında değiliz. Aramızdaki anlaşmazlıklardan fayda sağlayan tek taraf Siyonist rejimdir" dedi.İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam ül
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti.Ramazan Bayramı dolayısıyla partiler arası bayram ziyareti sürüyor. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) heyeti, Genel Başkan Yardım
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü DSP heyetinin kabulü ile başlayan bayramlaşma programı kapsamında MHP’yi sırasıyla DEM Parti, AK Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, CHP ve Gelecek Partisi ziyaret etti.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımc
Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayramlaşma programı sürerken, MHP ile DEM Parti "Terörsüz Türkiye" sürecinin başlamasının ardından üçüncü kez bir araya geldi. Görüşmede taraflar diyalog, uzlaşı ve barış vurgusu yaparak sürecin ilerle
2026 Milli Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi Programı’na yerleşen öğretmen adaylarının kayıt sonuçları açıklandı
Elazığ’daki zincirleme kazada 4 araç hasar gördü
03Adıyaman’da zincirleme kaza kamerada
04Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetine ilişkin 7 şüpheli tutuklandı
05Kuzey Marmara Otoyolu Kurnaköy gişelerinde otomobil takla attı: 2 yaralı
06İran’dan İsrail’in kuzeyine yapılan füze saldırısı maddi hasara yol açtı
07Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük