İlçede yaşayan her bir bireyin yaşamını kolaylaştırmak hedefiyle hizmet üreten Talas Belediyesi, engellilere yönelik uygulamalarıyla dikkat çekiyor.
İlçede yaşayan her bir bireyin yaşamını kolaylaştırmak hedefiyle hizmet üreten Talas Belediyesi, engellilere yönelik uygulamalarıyla dikkat çekiyor.
Bu çerçevede Talas Belediyesi Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesinde, engelli araçlarının tamir ve bakımı yapılarak sahiplerine teslim edilirken geçtiğimiz aylarda hizmete giren Engelsiz Oyun Parkı ise engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde dizayn edilen bir park olarak engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından takdirle karşılanıyor. 7/24 Kütüphanede engelli bölümü ise görme engelli vatandaşlarımızın kitaba ve bilgiye ulaşmasına imkan tanıyor.
Talas'ın ünü şehir dışına taştı
1 Şubat 2020 tarihinde hizmete giren Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesinde şimdiye kadar 622 aracın onarımı yapılırken bunlardan 276'sı 2022 yılı içerisinde tamir edilip sahiplerine ulaştırıldı. Yalnızca Talas değil aynı zamanda Kayseri genelinden gelen taleplere de cevap veren Engelli Araçları Bakım Onarım Ünitesi, şu ana kadar şehir dışından gelen 4 tamir talebini de karşılıksız bırakmadı.
Engelli araçlarının evlerinden alınarak tamir edilip yeniden yerinde teslim edildiği uygulama çerçevesinde ayrıca engellilere araçlarından uzak kaldıkları süre boyunca ihtiyaçlarını karşılamaları için ikame araç desteği de sağlanıyor.
'Başkan Yalçın, bizi büyük bir yükten kurtardı'
Akülü aracı Talas Belediyesi tarafından tamir edilen engelli vatandaş Durmuş Aytekin, hizmetten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Araçlarımız yorgun araçlar olabiliyor, bundan dolayı bakıma ihtiyacı oluyor. Bu araçların bakımını önceden özele yaptırıyorduk ve bunu yaparken de otomobil bakımı gibi para ödüyorduk. Sağ olsun, Allah razı olsun Mustafa Yalçın Başkanım bu işe el attı ve bizim büyük bir yükten kurtardı. Belki 4 defa aracımı bakıma göndermişimdir. Aracımın bakımını kısa ise burada yapıyorlar, değilse götürüp tamir edip getiriyorlar." dedi.
Konuyla ilgili bilgi ya da destek almak isteyenler, 0352 503 12 51 numaralı telefonu arayabilirler.
Engelsiz park, oyun için engelleri ortadan kaldırdı
Öte yandan 18 Mayıs 2022 tarihinde hizmete sunulan Talas Kızılay Engelsiz Oyun Parkı da engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından takdirle karşılanıyor. Diğer bireyler gibi salıncakta sallanma imkanı bulduklarını dile getiren engelli vatandaşlar, adeta çocukluk günlerine döndüklerini ifade ediyor. Oyun gruplarını yanı sıra parkın genel kullanımı da engellilere göre dizayn edilmiş durumda.
Görme Engellilere Bilgiye Erişim Kolaylığı
Öte yandan Talas Belediyesi 7/24 Kütüphane de engellilere sunulan hizmetler ile dikkat çekiyor. Kütüphanenin giriş katında engelli bireyler için oluşturulan bölümde belli bir oranda görebilenler için 16 zoom bir büyüteç ekran, 2 adet braille klavye bilgisayar ve sesli kitap okuma imkanı bulunuyor.
Özellikle görme engelli üniversite öğrencilerinin tercih ettiği kütüphane, dijital kaynaklara ulaşımı dolayısıyla da bilgiye erişimi kolaylaştırıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran’ın Moskova Büyükelçisi Kazım Celali, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, iki ülkenin doğal gaz alanındaki işbirliğinin kısa ve uzun vadeli olmak üzere iki aşamada yürütüldüğünü belirtti. Celali, “Uzun vadede İran ile Rusya arasında 110 mily
İran'ın Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Keşm Adası'nda duyulan patlama seslerinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklama geldi. İran basını, adanın Suza bölgesine iki füzenin isabet ettiğini duyururken Trump, Amerikan güçlerinin İran'daki bir hava sa
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler, Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada
Polonya basınında yer alan haberlere göre, Krakov'un merkezindeki Ana Meydan'a aracıyla giren saldırgan araçtan çevredekilere ateş açtı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, bir ambulans helikopter de bölgeye iniş yaptı. Malopolsk
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Eyyübiye ilçesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı
Paraguay'da senato, ülkede milyonlarca müşterinin hesaplarına erişememesine yol açan dijital kredi kuruluşu Ueno'nun çöküşünün ardından yaşanan siyasi krizde, Cumhurbaşkanı Santiago Pena'yı görevden aldı. İktidardaki Colorado Partisi'nin üst düzey isimler
ABD Başkanı Donald Trump, CBS News kanalına verdiği röportajda 3 Kasım'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Röportajın "60 Minutes" programında yayımlanan bölümünde Trump'a kabinesindeki isimlerden herhangi birini görevden almayı planlayıp planlamadığı s
Yerel basındaki haberlere göre, ulusal eğitim sendikaları yaptıkları açıklamada hükümetle yürütülen müzakerelerden istenen sonucun çıkmaması üzerine 10 Kasım'da ülke genelinde genel grev çağrısı yaptı. Sendikalar, üniversite ve lise öğrencilerinin yanı sı
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
04Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
07Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor