Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 06 Nisan 2024 - 11:50 Yorum: 0

Tavşanlı’da asırlardır yaşatılan "Ramazan Adağı" geleneği

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Derecik köyünde, Ramazan ayına özgü "Ramazan adağı" geleneği, asırlardır yaşatılıyor.Derecik köyü halkı Ramazan ayı boyunca her hafta ikindi namazı sonrası cami önünde "Ramazan adağı" geleneğe göre d...

Tavşanlı’da asırlardır yaşatılan 'Ramazan Adağı' geleneği

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Derecik köyünde, Ramazan ayına özgü "Ramazan adağı" geleneği, asırlardır yaşatılıyor.
Derecik köyü halkı Ramazan ayı boyunca her hafta ikindi namazı sonrası cami önünde "Ramazan adağı" geleneğe göre dağıtacakları yiyecek ve içeceği cami önüne getirdikten sonra dağıtımı gerçekleştirildi.
Çocuklar ve büyükler, camiye getirilen yiyecek ve içeceklerden eşit şekilde aldıktan sonra cami imamı Rasim Enes Sorgun tarafından dualar edildi.
Geleneğin çok eskilere dayandığını belirten köy sakinlerinden Niyazi Korkmaz, "Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz gelenek halinde devam ediyor. Çocuklar büyükler cami önünde ikindi namaz sonrası toplanır, hocalar eşliğinde dualar edilir ve pide, gözleme, helva, şeker gibi şeyler dağıtılır” dedi.
Köyün yeni muhtarı Halil İbrahim Gürsu, Derecik köyü halkının asırlardır "Ramazan adağı" geleneğini yaşattığını, Ramazan ayının ilk perşembe günü ve sonrasındaki Ramazan Bayramı’na kadar her hafta ikindi namazında toplanılarak, birliktelik sağlandığını ve bunun asıl amacının paylaşmak olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber