TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı" kapsamında Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Rawhi Fattouh ile bir araya geldi.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da bir otelde gerçekleşen görüşme...
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı" kapsamında Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Rawhi Fattouh ile bir araya geldi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da bir otelde gerçekleşen görüşmede, "Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı"nın Filistin davasına destek veren önemli bir platform olarak uluslararası alanda yerini aldığını ve güçlü bir farkındalığı ortaya koyduğunu söyledi.
Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarının tamamında sürdürülen, katliam boyutlarını aşan soykırımın, insanlık tarihinin gördüğü en acımaz soykırımlardan olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu soykırım suçunu işleyen Netanyahu ve çetesinin yanında bunlara destek verenlerin de sorumlu olduğunu belirtti.
Kurtulmuş, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının karşısında ise güçlü bir insanlık cephesinin kurulduğunu, Filistin’deki insanlık dramının sona erdirilmesi için sokaklarda, cadde ve meydanlarda bu insanlık cephesinin sesini yükselterek Filistin davasına destek vermeye gayret gösterdiğini ifade etti.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin hem halkıyla hem kurumlarıyla ilk andan itibaren Filistin davasının yanında yer aldığını ve insanlık dramının sona erdirilmesi için bütün gücüyle gayret gösterdiğini vurguladı.
Diplomasinin bütün imkanları kullanılarak İsrail’in durdurulması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, kalıcı ateşkes için bütün uluslararası alanda İsrail üzerine baskının artırılması gerektiğini kaydetti.
İsrail’in ateşkesi ihlal ederek Filistin topraklarında işlediği insanlık suçlarını yeni bir seviyeye çıkardığını, açlığın bir silah olarak kullanıldığını dile getiren Kurtulmuş, yeniden kalıcı bir ateşkesin sağlanması, gıda başta olmak üzere acil insani yardımların Filistinlilere ulaştırılması için bütün insanlığın harekete geçmesinin önemine dikkati çekti.
Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Rawhi Fattouh ise, "Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı"nın en önemli ve güçlü toplantılardan birisi olarak kayda geçtiğini belirterek, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün kurumları ve halkıyla birlikte ortaya koyduğu dayanışma ruhunun, mücadele azminin her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi. Fattouh, Türkiye’nin bu mücadelesinin, Filistinlilerin hem kalbine hem de zihnine kazındığını belirtti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Adana'da 4,9 Büyüklüğünde Deprem
MAGİNDER’den 1000 Aileye Bayram Hediyesi
03Yeşilyurt Belediyesi’nden Kurban Bayramı Öncesi Yoğun Hazırlık
04Yeni Malatyaspor’da Abdullah Aksoğan Dönemi Başladı
05Battalgazi Belediyesi’nden Bayram Öncesi Vezne Düzenlemesi
06Gazeteci Berkman Dulcan’ın Vefat Eden Babası Son Yolculuğuna Uğurlandı
07Deprem Bölgesinde Açılan Davalar Yıkım Süreçlerini Uzattı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük