Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, şu ifadelere yer verdi:
"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.Yıldönümünde büyük Atatürk'ü ve silâh arkadaşlarını minnet, şükran, sevgi ve saygıyla anıyorum. Kurulduğu günden bu yana cumhuriyeti içine sindiremeyenler var. Fırsat buldukları her an cumhuriyetimizi hedef alıyorlar. İçeriden ve dışarıdan yıkmaya çalışıyorlar. Ama cumhuriyet ona sahip çıkanlar sayesinde, dayandığı ilkeler, kurumlar ve kurallar sayesinde erdemli yolculuğuna devam ediyor. Cumhuriyeti hedef alanlar ve içine sindiremeyenlerin asıl dertlerinin anayasamızın ilk dört maddesi ve özellikle devletin laikliği ilkesi olduğunu iyi biliyoruz. Türkiye'de farklı dinlere ve mezheplere mensup olanlar var mı? Var. Peki, devlet laik olmasa herkes kendi inancını nasıl koruyacak? Herkes kendi inancının gereğini nasıl yerine getirecek? Laiklik, hiç kimsenin dini, inancı veya mezhebi nedeniyle ayrımcılık görmemesi demektir. İnançlara saygılı laiklik Cumhuriyet'in bir nimetidir. Cumhuriyet, dil, din, ırk farklılığı gözetmeksizin bu ülkenin bütün insanlarını kucaklar. Ben şoför Hakkı'nın oğluyum. Erzincan'ın bir köyünde, iki göz odalı bir evde doğdum. Cumhuriyet sayesinde 30 yaşında milletvekili oldum. Cumhuriyet sayesinde belediye başkanı oldum. Cumhuriyet sayesinde arkadaşlarımla bir araya geldik ve "biz bu ülkeyi daha iyi yönetiriz" dedik parti kurduk. Cumhuriyet sayesinde bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan sesi yükseliyor. Cumhuriyet sayesinde özgürce yaşıyoruz. Cumhuriyet olmasaydı ne benim ne de oturdukları koltuğu borçlu oldukları cumhuriyeti içine sindiremeyenlerin bu ülkede esamesi okunmazdı. Atatürk'ü ve cumhuriyeti savunmak, bu topraklarda yaşayan herkesin boynunun borcudur. Bu güzel ülkenin neresinde doğmuş olursak olalım, hangi etnik kökene, inanca sahip olursak olalım, hangi siyasi partiye oy vermiş olursak olalım; gelin Cumhuriyet'in etrafında birleşelim. Gelin, cumhuriyetin değerini bilelim. Yaşasın Cumhuriyet! Sonsuza dek Cumhuriyet!"
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
11 üniversiteye rektör ataması yapıldı
Mersin'de 126 kişiyi 10 milyon lira dolandıran 12 şüpheli yakalandı
03Erzurum'da 30 kilo 500 gram metamfetamin ele geçirildi
04Putin'den Ukrayna müzakereleri açıklaması
05Sinop'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
06Keşm Adası'nda gerilim: İki füze düştü, ABD İHA'sı vuruldu
07Katar arabuluculuğunda anlaşma trafiği: "Görüşmeler başarısız oldu" iddiasına yalanlama
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor