MENÜ

"Teknoloji ve Bilim Şenliği" İzmir’de başladı

İzmir’de TÜBİTAK 4007 desteğiyle düzenlenen "İkiz Dönüşümün İzinde: Teknoloji ve Bilim Şenliği", dijital ve yeşil dönüşümü buluşturarak öğrencileri bilim ve teknolojiyle bir araya getirdi. 3 gün sürecek etkinlikte katılımcılar yapay zeka uygulamalarını ta

Yayınlanma: 26 Eylül 2025 18:02 Güncelleme: 27 Eylül 2025 11:11
"Teknoloji ve Bilim Şenliği" İzmir’de başladı
İzmir’de TÜBİTAK 4007 desteğiyle düzenlenen "İkiz Dönüşümün İzinde: Teknoloji ve Bilim Şenliği", dijital ve yeşil dönüşümü buluşturarak öğrencileri bilim ve teknolojiyle bir araya getirdi. 3 gün sürecek etkinlikte katılımcılar yapay zeka uygulamalarını tanıyacak, sürdürülebilirlik atölyelerine katılacak ve teknoloji sergilerini ziyaret etme fırsatı bulacak.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle TÜBİTAK 4007 programı kapsamında düzenlenen "İkiz Dönüşümün İzinde: Teknoloji ve Bilim Şenliği", 25-27 Eylül 2025 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde Reşat Postacıoğlu Konferans Salonunda yapılan açılış programıyla başladı. Şenliğe; Cumhurbaşkanlığı Sosyal ve Gençlik Politikaları Kurulu Üyesi Abdülkadir Özbek, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Yeşildere İmre, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminden Dr. Feriha Hande İdil, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ve 12. Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen şenlik, dijital ve yeşil dönüşüm vizyonuna katkı sağlayarak bilim ve sanatla buluşturmayı amaçlıyor.

Teknolojiyle bilimin buluşma noktası
Şenlik boyunca katılımcılar, yapay zeka uygulamalarını tanıma, çevresel sürdürülebilirlik temalı atölyelere katılma ve teknoloji sergilerini ziyaret etme imkanı buluyor. Ayrıca sanat atölyelerinde öğrenciler, hayallerini resim, müzik ve tasarımlarla ifade etme fırsatı yakalıyor. Anaokulundan üniversiteye kadar tüm öğrenciler, öğretmenler ve velilerin bir arada yer aldığı etkinlik, toplumu ortak bir vizyon etrafında buluşturmayı hedefliyor.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şenliğin tanıtım videosu ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Dr. Feriha Hande İdil, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen şenliğin; bilim, teknoloji, çevresel sürdürülebilirlik ve sanatın ilhamını bir araya getirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Ulusal Yapay Zeka Stratejisi doğrultusunda hayata geçirilen etkinlikte, öğrenciler yapay zeka uygulamalarını tanıyarak geleceğe dair yenilikçi fikirler geliştirme fırsatı bulacak. Bilimin ışığında sürdürülebilir bir gelecek yolunda buluşuyoruz" dedi.

"Türkiye Yüzyılı ışığında geleceği inşa eden nesiller yetiştiriyoruz"
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, konuşmasında şunları kaydetti:
"Bugün burada, Türkiye Yüzyılı mefkûresinin bizlere açtığı ufuktan aldığımız ilhamla bilgi ve teknoloji üreten bir nesil yetiştirme idealiyle buluştuk.Cumhurbaşkanlığımızın Ulusal Yapay Zeka Stratejisi ve 12. Kalkınma Planı doğrultusunda çıktığımız bu yolda, İzmir eğitim ailesi olarak Dokuz Eylül Üniversitesinin kıymetli iş birliğiylemilletimizin geleceğini inşa etme yolunda ilerliyoruz. Çevreyi, doğayı gözeterek; girişimciliği, teknolojiyi, değişim ve dönüşümü kalple birleştiren bir nesil yetiştiriyoruz."
Konuşmasının devamında yapay zeka çağında eğitim politikalarının hızla değiştiğine vurgu yapan Yahşi, bu alanda yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunun altını çizerek, "Bu gelişmeler, hem bizi hem de öğrencilerimizi doğrudan etkiliyor. Çalışmaların uygulamaya yönelik olması da bizim için çok değerli. Çünkü eğitimde yapay zekaya uyum sağlayan bir nesil yetiştirme gayesindeyiz. Projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" dedi.

Yeşil ve dijital dönüşüm, geleceğin anahtarı
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, projenin önemine değinerek, "İkiz dönüşüm, dijital artı yeşil dönüşüm demektir. Burası zaten yemyeşil bir kampüs; şimdi dijital dönüşümle birlikte daha güçlü bir ivme kazanıyoruz. Ayrıca atölyelerde üç gün boyunca öğrencilerimizle bir arada olmak, öğrenmek ve eğlenmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor" dedi.
Geleceğin yapay zekadan çok, öğrencilerin üretkenliği şekilleneceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere seslenerek, "Bizim, yapay zekayı geliştirecek öğrencilere ihtiyacımız var. Bu yolda sadece size yol göstereceğiz, sizlerle beraber yürüyeceğiz. Hepinize keyifli ve verimli bir şenlik diliyorum" dedi.
Şenlik, Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleriyle öğrencilerinin konserinin ardından, stant gezileri ve öğrencilerin tanıtımlarıyla devam etti. Etkinlik, Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsünde 27 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek.
ETİKETLER: "Teknoloji, Bilim, Şenliği", İzmir’de, başladı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Milli Eğitim Akademisi Sözleşmeli Eğitim Personeli Sözlü Sınavı’na katılmaya hak kazanan adaylar açıklandı

Milli Eğitim Akademisi Sözleşmeli Eğitim Personeli Sözlü Sınavı’na katılmaya hak kazanan adaylar açıklandı

Milli Eğitim Akademisi Sözleşmeli Eğitim Personeli Sözlü Sınavı’na katılmaya hak kazanan adaylar açıklandı. Sözlü sınavlar, 3-9 Mart 2026 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Milli Eğitim Akademisi Sözleşmeli

Salihli’de aileler için çocuk gelişimi eğitimi

Salihli’de aileler için çocuk gelişimi eğitimi

Manisa’nın Salihli ilçesinde aile yapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında yürütülen Modüler Aile Eğitim Programı devam ediyor.Salihli Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Modüler Aile Eğitim Programı eğiticisi Sosyal Çalışmacı Kezban Aydın

Türkeli imam hatip okullarından dereceler

Türkeli imam hatip okullarından dereceler

Sinop’un Türkeli ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, çeşitli yarışmalarda derece elde etti.Lise Kızlar Genç Nida Hafızlık Yarışması’nda Zeynep Ebrar Şentürk il üçüncüsü oldu. Ortaokul Kızlar Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i

Okullarda Ramazan etkinliklerine velilerden tam not

Okullarda Ramazan etkinliklerine velilerden tam not

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda düzenlenen ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ etkinlikleri, vatandaşlardan tam not aldı.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı kapsamında Ramazan ayı dolayısıyla okullarda ’Maarifi

TOBB Çarşamba Anaokulu çalışmalarında sona gelindi

TOBB Çarşamba Anaokulu çalışmalarında sona gelindi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde yapımı sürdürülen 6 derslikli anaokulunda çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.Türkiye ge

’Minik Eller’ şerbet hazırladı

’Minik Eller’ şerbet hazırladı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde eğitim veren Hande Gül Anaokulu "Minik Eller" sınıfı öğrencileri, düzenlenen "Ramazan Şerbeti Etkinliği" ile hem eğlendi hem de geleneksel Türk kültürünü uygulamalı olarak öğrendi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekle

Sinop’ta öğrencilerden nefes kesen münazara

Sinop’ta öğrencilerden nefes kesen münazara

Sinop’ta "Geleceğin Liderleri Yetişiyor" projesi kapsamında düzenlenen münazara etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.Etkinlikte Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sinop Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan takımlar, "D

Rektör Kırışık: "Sosyalfest de Teknofest gibi Türkiye Yüzyılı’nın hareketidir"

Rektör Kırışık: "Sosyalfest de Teknofest gibi Türkiye Yüzyılı’nın hareketidir"

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in Teknofest gibi Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir parçası olduğunu belirterek, projeye yönelik manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine karşı kararlılık mesajı verdi.Karabük Üniversitesi

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:27
Güneş 06:48
Öğle 12:44
İkindi 15:56
Akşam 18:29
Yatsı 19:45

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
58
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
54
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
51
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
39
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
29
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13