Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Mayıs 2024 - 10:01 Yorum: 0

TESK Başkanı Palandökken: “Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "“2021 yılında vatandaşlarımızın Anneler Gününde yaptığı harcamalar 100 ile 200 TL arasında değişiyorken şu anda ortalama olarak bin lira harcama yapılıyor. Düny...

TESK Başkanı Palandökken: “Anneler günü harcamaları 3 yılda yüzde 500 arttı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "“2021 yılında vatandaşlarımızın Anneler Gününde yaptığı harcamalar 100 ile 200 TL arasında değişiyorken şu anda ortalama olarak bin lira harcama yapılıyor. Dünya genelinde ise bu rakam 200 dolar civarında" dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Palandöken, açıklamasında Anneler Günü’nde yapılan harcamalara değinen palandöken, harcamaların 3 yılda yüzde 500 arttığını dile getirdi.
Özel günler arasında en fazla alışverişin Anneler Günü’nde yapıldığına dikkat çeken Palandöken, “Hayatımızın en önemli ve kıymetli varlığı olan annelerimizin gönlünü hoş etmek için yapılan alışverişler hem annelerimizin yüzünü güldürüyor hem de esnafımıza ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu özel günde harcamaların büyük çoğunluğu kartla yapılıyor. Anneler Günü alışverişleri geçtiğimiz yıl esnaf camiasına 25 milyar lira ciro getirisi sağladı. Bu yıl maliyetlerin artmasıyla birlikte ciro beklentisinin iki katına çıkacağı öngörülüyor. Hediyenin değeri değil annemizi düşünmek her şeyden önemli. Esnaf ve sanatkarlar camiası adına başımızın tacı annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

“Anneler günü harcamalarında son 3 yılda yüzde 500 artış var”
Anneler günü harcamalarının son 3 yılda ciddi oranda arttığını belirten Palandöken, “2021 yılında vatandaşlarımızın Anneler Gününde yaptığı harcamalar 100 ile 200 TL arasında değişiyorken şu anda ortalama olarak bin lira harcama yapılıyor. Dünya genelinde ise bu rakam 200 dolar civarında. Bu günlerin annelerimizin mutluluğunu görmek için önemli bir yer edinmesinin yanında ekonomiye büyük katkısı var. Anneler günü başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, beyaz eşya ve zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yapabileceği önemli günlerden birisidir. Vatandaşlarımız annesini sevindirirken ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından yerel markaları ve esnafımızı tercih etmeli” ifadelerini kullandı.

“Anneler günü alışverişi genellikle karttan yapılıyor”
Son yıllarda kart ile yapılan alışverişlerin özel günlerde daha da arttığına vurgu yapan Palandöken, “Vatandaşlarımız artık alışverişlerde genel olarak kartı tercih ediyor. Kimisi nakit taşımayı sevmiyor. Kimisini verilen hediye puanlar cezbediyor ama en büyük payı taksitli alışverişler oluşturuyor. Özellikle Anneler Günü gibi özel günlerde kart ile yapılan alışverişler yüzde 35 oranında artıyor. İnternet siteleri üzerinden yapılan harcamalarda da genel olarak kart kullanıyor. Dolayısıyla bu özel günde internet sitelerinden kart ile alışveriş yapma durumunda kalan vatandaşlarımız güvenlik açığı oluşturmamak için bildiği siteleri ve kart bilgilerini güvene alan uygulamaları tercih etmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber