MENÜ

Trump: "(İran) Orada daha çok uzun bir süre kalmamız gerekmeyecek"

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile savaşın yakında sona ereceğini ifade ederek, "Orada daha çok uzun bir süre kalmamız gerekmeyecek" dedi.ABD Başkanı Donald Trump, ABD basınına telefon üzerinden verdiği röportajda İran savaşına ilişkin açıklamalarda bulun

Yayınlanma: 31 Mart 2026 19:43 Güncelleme: 31 Mart 2026 18:15
Trump: "(İran) Orada daha çok uzun bir süre kalmamız gerekmeyecek"
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile savaşın yakında sona ereceğini ifade ederek, "Orada daha çok uzun bir süre kalmamız gerekmeyecek" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD basınına telefon üzerinden verdiği röportajda İran savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, "Orada daha çok uzun bir süre kalmamız gerekmeyecek. Fakat sahip oldukları saldırı kapasitesini, yani geriye kalan kısmını ortadan kaldırma konusunda halen yapmamız gereken işler var" ifadelerini kullandı.
Trump, İran’ın haftalardır kapalı tuttuğu Hürmüz Boğazı’nın açılması konusunu diğer ülkelerin çözebileceğini söyledi. Trump, "Bence kendiliğinden açılacak. Ama benim yaklaşımım şu şekilde; Ben ülkeyi yerle bir ettim. Artık güçleri kalmadı ve boğazı kullanan ülkeler gidip onu açabilir. Çünkü petrolü kontrol eden her kimse, boğazı açmaktan çok memnun olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

"Biz ayrıldığımızda boğaz kendiliğinden açılacak"
ABD Başkanı Trump, ABD’nin müttefiklerinin boğazın açılması için çok uluslu bir filo kurulması konusunda istekli davranmadıkları için sert bir şekilde eleştirdi. Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde savaşı Hürmüz Boğazı açılmadan sona erdirmeye hazır olduğunun ileri sürülmesi konusuna da değinen Trump, "Doğrusunu söylemek gerekirse, boğaz konusunu düşünmüyorum. Benim tek amacım onların nükleer silaha sahip olmamalarını sağlamaktı. Nükleer silaha sahip olmayacaklar. Biz ayrıldığımızda boğaz kendiliğinden açılacak" dedi.
İran’ın İsfahan şehri yakınlarında gece düzenlenen hava saldırılarının tam olarak neyi hedef aldığını açıklamayı reddeden Trump, buradaki patlamanın büyüklüğüne şaşırdığını ve bu durumun sahada önemli bir mühimmat kullanıldığını gösterdiğini söyledi. Trump, "Bunu söylememeyi tercih ederim ama yakında öğreneceksiniz. Oldukça büyüklerdi öyle değil mi?" ifadelerini kullandı. Vurulan hedefin yakında ortaya çıkacağını söyleyen Trump, "Ne patlamaydı ama" diyerek saldırıyı övdü.

"Rejim değişikliği sağladık"
Trump, "Aslında düşündüğümüzden daha büyüktü. Bu orada çok fazla şeyleri olduğu manasına geliyor. Nükleer kapasitelerini ortadan kaldırıyoruz ve rejim değişikliği sağladık. Biliyorsunuz, şu anda tamamen farklı bir grupla muhatabız ve bunlar öncekilere kıyasla çok daha makul insanlar. Bu, gerçek bir rejim değişikliğidir" dedi.
Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Başkan Yardımcısı James David Vance’in de yer aldığı müzakere ekibini başka bir ülkeye göndermesinin söz konusu olup olmadığı sorusuna cevap vermeyen Trump, "Bunu söylemek istemiyorum. Sizinle bu konuların tamamı hakkında konuşamam" ifadelerini kullanarak, stratejisini basınla paylaşamayacağını söyledi.
ETİKETLER: Trump:, "(İran), Orada, daha, çok
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum’a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"

BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum’a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Erzurum’da basın mensupları ile kahvaltı programında biraraya geldi.Partisinin Erzurum il kongresine katılmak üzere dün Erzurum’a gelen BBP Genel Başkanı Destici, bugünde Palandöken Kayak Merkezi’n

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, İran’daki askeri operasyonlarımızı sonlandırmak üzere yeni ve daha makul bir rejimle ciddi görüşmeler yürütüyor. Büyük ilerleme kaydedildi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, İran’daki askeri operasyonlarımızı sonlandırmak üzere yeni ve daha makul bir rejimle ciddi görüşmeler yürütüyor. Büyük ilerleme kaydedildi" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, İran’daki askeri operasyonlarımızı sonlandırmak üzere yeni ve daha makul bir rejimle ciddi görüşmeler yürütüyor. Büyük ilerleme kaydedildi" dedi.

Ak Partili Saygılı’dan ’Tarihi Un Fabrikası’ açıklaması: "CHP yalan siyasetiyle İzmir’i kandırıyor"

Ak Partili Saygılı’dan ’Tarihi Un Fabrikası’ açıklaması: "CHP yalan siyasetiyle İzmir’i kandırıyor"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ’Tarihi Un Fabrikası’ üzerinden yürütülen tartışmalara tepki göstererek, CHP’nin kamuoyunu yanıltan söylemlerle gerçekleri çarpıttığını savundu. Saygılı, söz konusu taşınmazın hukuk çerçevesinde Vakıflar Genel Müdü

Milletvekili Hatipoğlu: "Eskişehirspor taraftarı yalnız değildir"

Milletvekili Hatipoğlu: "Eskişehirspor taraftarı yalnız değildir"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Dün İzmir’de oynanan Karşıyaka-Eskişehirspor müsabakasında, şehrimizin en büyük değerlerinden biri olan taraftarlarımıza yönelik sergilenen tutum ve stadyuma girişlerde yaşatılan zorluklar bizleri derinden

ABD Başkanı Trump: "İran, saygı göstergesi olarak 20 tanker dolusu petrol verdi"

ABD Başkanı Trump: "İran, saygı göstergesi olarak 20 tanker dolusu petrol verdi"

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile hem doğrudan hem de dolaylı müzakerelerin sürdüğünü belirterek, "Sanırım bize karşı bir saygı göstergesi olarak 20 tanker dolusu petrol verdiler. Hürmüz Boğazı’ndan geçecek devasa petrol tankerleri ile yapılacak bu sevki

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği: "Irak’taki üniversitelerimiz hedef alınabilir"

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği: "Irak’taki üniversitelerimiz hedef alınabilir"

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği, yayımladığı uyarıda İran ve İran yanlısı silahlı grupların Irak’ın başkenti Bağdat ile Süleymaniye ve Duhok kentlerindeki Amerikan üniversitelerini hedef alabileceğini bildirdi.Irak’ta İran yanlısı silahlı grupların ülkedeki

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17