ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırılar sonrası ortaya çıkan istihbarat raporunun sızdırılmasına ilişkin gazetecileri ve Demokrat siyasetçileri suçlayarak, "Demokratlar yargılanmalı" dedi.ABD Başkanı Do...
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırılar sonrası ortaya çıkan istihbarat raporunun sızdırılmasına ilişkin gazetecileri ve Demokrat siyasetçileri suçlayarak, "Demokratlar yargılanmalı" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, ABD merkezli televizyon kanalı Fox News’e verdiği röportajda İran-İsrail savaşında İran’ın tesislerinin vurulmasına yönelik istihbarat raporlarına ilişkin açıklama yaptı. Trump, ABD Savunma İstihbarat Ajansı raporunun sızdırılmasından gazetecileri ve Demokratları sorumlu tutarak, sızdırmadan sorumlu kişilerin yargılanması gerektiğini belirtti. "Ulusal güvenlik söz konusu. Kaynağı öğrenmek zorundasınız. Sanırım biz de böyle şeyler yapacağız" ifadelerini kullanan Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı yineleyerek, "İran’daki nükleer tesislere mükemmel uçuş hakkındaki bilgileri sızdıranlar Demokratlardı. Onlar yargılanmalı" dedi.
Trump gazetecileri suçladı
Trump, röportaj sırasında gazetecilerin kaynaklarının mahkemeye çağrılabileceğini vurguladı. "İsteseler öğrenebilirler. Gidip muhabire ‘Bunu kim verdi?’ diyebilirsiniz. Bunu yapmak zorundasınız" diyen Trump, medyaya yönelik suçlamalarını sürdürdü.
Kanada ile görüşmeler durdu
Programda Kanada ile ticaret konusuna da değinen Trump, iki ülke arasında yürütülen müzakerelerin belirli vergiler düşene kadar durdurulduğunu açıklayarak, "Vergi düşmeden ilerlemeyeceğiz" açıklamasını yaptı.
Çin diyaloğunda gerilim: "Bu iğrenç bir dünya"
Trump, röportaj sırasında Çin’e yönelik suçlamalara da yer verdi. Çin Komünist Partisi ile nadir toprak mineralleri anlaşması, Covid-19, Çin’den ABD’ye fentanil teminatını ve fikri mülkiyet ihlalleri gibi başlıklara ilişkin ABD Başkanı, "Bu iğrenç bir dünya ama dünya böyle işliyor" dedi.
Çin ile yapılan ticaret anlaşmalarını savunan Trump, "Bu anlaşma ile çok para kazandık" ifadesini kullandı.
"Raporların güvenilirliği düşük"
Beyaz Saray, söz konusu istihbarat raporunu yayımlayan ABD’li medya kuruluşlarını "başkanı zayıflatmak için sahte haber yaymakla" suçlarken, Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dan Caine, söz konusu Savunma İstihbarat Ajansı raporunun "güvenilirliğinin düşük" olduğunu savunmuştu.
İsrailli bir yetkili ise yaptığı basın açıklamasında, ABD hava saldırısında İran’ın nükleer programına "önemli zarar" verildiğini savunurken, Savunma İstihbarat Ajansı’nın hasar değerlendirmesinin "erken ve eksik" olduğunu belirterek, "Profesyonel bir savaş hasarı değerlendirmesi zaman alır"demişti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Kurban Pazarında Hareketlilik Başladı
Deprem Bölgesinde Yerinde Dönüşüm İçin Kritik Düzenleme Yasalaştı
03Bahçeye Gitti, Bir Daha Dönmedi: Eski Muhtar Ölü Bulundu
04İhraç Edilen CHP’li Başkan Göçer’den Açıklama: ‘CHP Arınmaya Gidecek’”
05TFF’den Yeşilyurtspor’a Play-Off Finali Sonrası Ceza
06Battalgazi Belediyesi’nden Bayram Öncesi Yoğun Mesai
07Bayram Tatili Sınav Öğrencileri İçin Kritik Eşiğe Dönüştü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük