Antalya’da 2025-YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında son dakikalara kalan adaylar maratoncuları aratmadı. 10.01’de kapanan kapılar sonrası bazı adaylar içeri alınmazken, kulağındaki takıyı çıkartamayan bir genç kı...
Antalya’da 2025-YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında son dakikalara kalan adaylar maratoncuları aratmadı. 10.01’de kapanan kapılar sonrası bazı adaylar içeri alınmazken, kulağındaki takıyı çıkartamayan bir genç kız için veliler adeta seferber oldu. Dakikalarca verilen uğraş sonucu takı çıkartılamayınca sınava alınmayan genç kız, üzgün bir şekilde fakülteden ayrıldı.
2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), bugün sabah saatlerinde ülke genelinde başladı. Sınava giren adaylara 165 dakika süre tanındı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimine göre YKS sonuçları 28 Temmuz 2025’te açıklanacak.
Antalya’da sınav heyecanının adresi yine Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi oldu. Sabah erken saatlerde kampüse gelen adaylar, güvenlik kontrollerinden geçerek salonlara alındı. Bazı öğrenciler sınav saatine dakikalar kala koşarak binaya yönelirken, veliler de dışarıda heyecanlı bir bekleyişe geçti.
Öğrenciler kadar veliler de ter döktü
İletişim Fakültesi’nde çocuklarını sınav binasına kadar uğurlayan velilerden bazıları, kampüs çimlerinde uzun saatler sürecek sınav için hazırlıklı geldi. Yanlarında katlanır sandalye, masa ve demliği bulunan veliler, gölgede çocuklarını beklerken sohbet etti. Sınav stresini örgü örerek atlatmaya çalışan bir annenin görüntüsü ise dikkat çekti. Trafikte görevli bir polis memuru kızına uzun süre sarılıp onu dua ve öperek sınava uğurladı.
Kulağındaki takı hayallerini yarım bıraktı
Eğitim Fakültesi önünde sınava son dakika kala hareketli anlar yaşandı. Bazı adaylar son dakikalarda içeriye girerken, bazıları ise taktıkları küpe, kolye, bileklik gibi takılar yüzünden sorun yaşadı. Sınan saatinde gelmesine rağmen kapıda takıları yüzünden engelle karşılaşan genç kız, takılarının bir kısmını çıkardı ancak kulağındakini çıkartamayınca nedeniyle içeriye alınmadı. Takıyı çıkarmak için yardımına diğer velilerin koştuğu genç kız, uzun uğraş verilse de takısından bir türlü kurtulamayınca sınava giriş süresini doldurarak içeriye giremedi. Kapıların kapanmasının ardından genç kız büyük üzüntü yaşarken, bazı veliler de duruma tepki gösterdi.
Saniyelerle kaçırdı
Yine sınava son dakika kalan adaylardan bir genç de saniyelerle sınavı kaçırdı. Kapı tam kapandığında gelen genç, içeri alınmayacağı söylenince geri dönmek zorunda kaldı.
"Bütün emekleri boşa gitti"
Genç kıza yardımcı olan velilerden Merve Mavi, oğlunu sınava soktuğunu ve sınava dakikalar kala genç kızın yaşadığı soruna üzüldüğünü dile getirerek "Çok üzüldük. Aslında sınav belgesinde de yazıyordu. Demek ki strese girmiş, heyecan yapmış, öylece çıkmak zorunda kaldı ama içeride de yardımcı olabilirlerdi. Kulağında takı vardı. Yazık bütün emekleri boşa gitti. Çok isterdim girmesini ama şansı yokmuş" dedi.
Kızı ikinci kez sınava giren Şenay Hazar da sınava hazırlık sürecinin yoğun geçtiğini söyledi. Hazar, "Kızım 20 yaşında. Aslında üniversite öğrencisi. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3’üncü sınıfa geçti. Ancak yeniden sınava girmeye karar verdi. Bu yıl daha çok çalıştı. Hukuk okumak istiyor, hayırlısı olsun. Ben de çok heyecanlıyım. Hatta ilk sınavına girdiğinde bu kadar heyecanlanmamıştım. Bu yıl daha tempolu geçti. Allah gönlüne göre versin" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
İzmir’de Karabağlar, Konak ve Bornova ilçelerinde yapımı tamamlanan 20 yeni eğitim yuvası, düzenlenen toplu törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Toplu açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit de katıldı.Bornova Tevfik İleri Ortaokulund
Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, bölgede yaşanabilecek olası acil durumlara hazırlık kapsamında eğitim programı gerçekleştirildi.Farklı kurumlardan paydaşların katılımıyla düzenlenen eğitimde, koordineli çalışma, olay yeri yöneti
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Erzincan Hürriyet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.Ziyarette öğretmenlerle bir süre sohbet eden Aydoğdu, öğretmenleri
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün hizmet içi eğitim programı kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Semih Uçar personelle buluştu.Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında, "Çocukla Etkili İletişim" konu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphaneler" temasıyla düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.Yüksekova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen programla start alan kutlamalar
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eskişehir Yurtları bünyesinde hizmet veren Bala Hatun Yurdu’nda, muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla kapsamlı bir "Afet Farkındalık Eğitimi" ve tatbikatı gerçekleştirildi.Eğitim programı çerçevesinde u
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruma ve bakım hizmetlerinden yararlanan çocuklar, eğitim ve spor alanındaki başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.Sivas Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’ne bağlı çocuk evlerinde kalan 10-13 yaş arasındaki 6 ço
Yükseköğretim Kalite Kurulu ile Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği süreçleri kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Maliye Bölümü’nün akredite edilmesiyle üniversitedeki akredite program sayısı 26’ya yükseldi.Yükseköğretim
Yeşilyurt’ta “Duyulmayan Çocuk, Yorgun Anne-Baba, Kaybolan İletişim” Konferansına Yoğun İlgi
Taşınmaz Ticaretinde Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Oluyor
03Kahramanmaraş’ta Firari Şahıs Yakalandı
04Mart Ayında İşsizlik Oranı Yüzde 8,1’e Geriledi
05Dolu Afeti Kayısıyı Vurdu, Üretici Destek Bekliyor
06Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün
07Ermeç Apartmanı Davası 10 Haziran’a Ertelendi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük