Tunus’ta aralarında muhalefet liderleri, iş adamları ve avukatların da bulunduğu sanıklar, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla 13 yıldan 66 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldı.Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta "devlet...
Tunus’ta aralarında muhalefet liderleri, iş adamları ve avukatların da bulunduğu sanıklar, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla 13 yıldan 66 yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldı.
Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta "devlet güvenliğine karşı komplo kurma" suçlamasıyla görülen ve çok sayıda muhalif ismin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak", "terör örgütüne üye olmak", "yabancı güçlerle iş birliği yapmaktan" suçlu bulunan sanıklara 13 ila 66 yıl arasında değişen hapis cezası verdi. Sanıkların avukatı Abdessatar Mesudi medyaya yaptığı açıklamada, en yüksek cezanın 66 yılla iş adamı Kamel Ltaif’e verildiğini, muhalif siyasetçi Khyam Turki’nin ise 48 yıl hapse mahkum edildiğini belirtti. Ghazi Chaouachi, Issam Chebbi, Jawahar Ben Mbrak ve Ridha Belhaj gibi muhalefetin önde gelen isimleri ise 18 yıl hapse mahkum edildi. Chaouachi’nin oğlu Youssef yaptığı açıklamada, "Muhalefetin sesini susturmayı amaçlayan bu haksız ve intikamcı kararlara şaşırmıyoruz" dedi.
Aralarında üst düzey politikacılar, iş adamları ve gazetecilerin de bulunduğu tahmini 40 kişi, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla açılan davada yargılanıyordu. 20’den fazla kişi, suçlandıktan sonra yurt dışına kaçmıştı. Davanın detayları, yargılananların sayısı ve karşı karşıya oldukları özel suçlamalara yönelik net bir açıklama yapılmazken, sanıkların tamamının hapis cezasına çarptırılıp çarptırılmadığı da belirsizliğini koruyor.
Cumhurbaşkanı Said parlamentonun yetkilerini dondurmuştu
Tunus’taki siyasi parti liderlerinin çoğu hapiste bulunuyor. Bu kişilerden en önemli isimler arasında muhalif Özgür Anayasa Partisi lideri Abir Musa ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi bulunuyor.
İlk kez 2019 göreve gelen Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 2021’de "ülkenin tehlikede olduğu" gerekçesiyle dönemin başbakanını görevden almış, parlamentonun yetkilerini dondurmuş, 2022’de ise bağımsız Yüksek Yargı Konseyi’ni feshetmişti. Muhalefet, Said’in aldığı kararları "darbe" olarak nitelendirmişti.
Kays Said, Tunus’ta geçtiğimiz 6 Ekim’de düzenlenen seçimde koltuğunu korumu, seçime katılım oranı ise yüzde 28.8 ile 2011’deki devrimden bu yana en düşük seviyede kalmıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dünyanın değişim süreci içinde olduğunu dile getirerek, "Bilim Kurulumuzdan beklentimiz, geleceğe dönük öngörülerle bize yol göstermesidir, gerçek ihtiyaçları doğru tespit eden ve yapıcı önerilerle s
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan’a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, "Önceki dönem Milli Savunma Bakanımız
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Özel’in Brüksel’deki açıklamalarını kesinlikle reddediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz" dedi.AK Parti Genel Başkanvekili
Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR) iddiasına göre, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalı nedeniyle moralleri ciddi şekilde düşen Ukrayna askerleri, cephedeki mevzilerini terk ediyor.Rusya, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalının cephedeki askerleri de etkilediği
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Özgür Özel’in merhum Kamer Genç’in mezarı başında rakı kadehleriyle boy gösterip bunu ‘anma’ diye hepimize yutturmaya çalışması, hem inançlarımıza hem de toplumun ortak manevi değerlerine hakarettir" dedi.M
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, "Çatışmayı diplomasi yoluyla çözmeyi tercih ediyoruz. Ancak Ukrayna tarafı ve yabancı destekçileri müzakerelere yanaşmazsa, Rusya tarihi topraklarını askeri yöntemler aracılığıyla kurta
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Rus gazının ithalatını kademeli olarak yasaklama planını onayladı.Avrupa Parlamentosu (AP), bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen oylama ile Rusya’dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının 2027
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı
Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer
03Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi
04Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"
05Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline geldi
06Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflememek için direndi
07Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük