Türk Telekom’un desteğiyle ve Anadolu Üniversitesi ile Anakod Yazılım Akademisi iş birliğiyle düzenlenen ’Türk Telekom Liseliler Yazılım Kampı’nın kapanış töreni yapıldı.Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçek...
Türk Telekom’un desteğiyle ve Anadolu Üniversitesi ile Anakod Yazılım Akademisi iş birliğiyle düzenlenen ’Türk Telekom Liseliler Yazılım Kampı’nın kapanış töreni yapıldı.
Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmalarını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Kaplan, Anakod Yazılım Akademisi kurucu ortakları ve kamp organizatörleri Muhammed Taha Özdemir ve Merve Nur Uysal ile "Türk Telekom Liseliler Yazılım Kampı" öğrencileri Behiye Nur Önal ve Zeynep Dilşan Çağlar yaptı.
"Bu yıl ilk kez Dijital Oyun Tasarımı Bölümümüz 30 öğrenci alacak"
Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, "Anadolu Üniversitesi mühendislik ağırlıklı bir üniversite değil. Ancak artık yazılım, yapay zekâ, dijitalleşme gibi kavramlar yalnızca mühendislerin alanına giren konular olmaktan çıktı. Bu nedenle bu alanları herkesin tanıması ve anlaması gerekiyor. Liseli gençlerimizin kariyer yolculuklarına başlamadan önce nasıl bir rota çizeceklerine dair fikir sahibi olmaları açısından böyle bir eğitim çok faydalı. Bu kampın en büyük çıktısı, sizleri Anadolu Üniversitesi kampüsünde ağırlamış olmamızdır. Anadolu Üniversitesi olarak dijitalleşme, yapay zekâ, oyun geliştirme ve animasyon konularında öncelikli alanlara sahibiz. Mühendislik altyapımız olmasa da bu alanların sanatsal yönlerini ortaya koyacak bölümlerimiz var. Bu vesileyle sizlerle bir haberi paylaşmak istiyorum: Bu yıl ilk kez Dijital Oyun Tasarımı Bölümümüz 30 öğrenci alacak. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuz da bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek" dedi.
"Anadolu Üniversitesi ile ümidimizi yeşerttik"
Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Kaplan, "Bizler kamp sürecinin son kısmında yer aldık ancak ekibimiz, Anadolu Üniversitesi’nin misafirperverliğiyle çok başarılı bir çalışma yürüttü. Salondaki gençlerin ilgisi ve motivasyonu bizleri çok umutlandırdı. İnternet ve güvenlik teknolojileri açısından ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi ile ümidimizi yeşerttik" şeklinde konuştu.
"Ülkemizin aydın gençlerini Türk Telekom’un desteğiyle geleceğe hazırlıyoruz"
Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük ise şunları söyledi:
"Anadolu Üniversitesi’ni ilk kez ziyaret ettim. Anadolu Üniversitesi ülkemizin en büyük ve en köklü üniversitelerinden bir tanesi. Biz de gençlerimizle gurur duyuyoruz. Türk Telekom’un desteğiyle ülkemizin aydın gençlerini geleceğe hazırlıyoruz."
"Amacımız yazılımdan anlayan multidisipliner bireyler yetiştirmek"
Anakod Yazılım Akademisi kurucu ortakları Muhammed Taha Özdemir ve Merve Nur Uysal, "Yazılım kampı sürecimize Anadolu Üniversitesi Yazılım Kulübü ile birlikte başladık. Yazılım kampları dışarıda yaygın bir konseptti ancak biz bunu liseli gençlere uyarlamak istedik. Amacımız, tüm gençleri yazılımcı yapmak değil; yazılımdan anlayan, farklı disiplinleri birleştirebilen bireyler yetiştirmek" ifadelerini kullandı.
"Anadolu Üniversitesi kampüsünde bulunmak çok güzel bir deneyimdi"
Kamp öğrencilerinden Behiye Nur Önal, "Bu seneki yazılım kampında Orta Seviye C++ ve Python eğitimi alma fırsatı buldum. Kamp boyunca matematik, felsefe ve kodlama dışında, hayat tecrübesi edinmeye yönelik birçok deneyim yaşadık. Üniversite sınavından yeni çıkmış biri olarak bu kamp bana her anlamda çok olumlu katkı sağladı. Anadolu Üniversitesi kampüsünde bulunmak, bir lise öğrencisi için çok değerli bir deneyimdi" dedi.
"Köklü bir üniversiteyle bağlantı kurma fırsatı yakaladık"
Kamp öğrencilerinden Zeynep Dilşan Çağlar ise şu sözleri kullandı:
"Ben Python ve Selenium eğitimleri aldım. Henüz lise öğrencisiyken Anadolu Üniversitesi gibi köklü bir üniversiteyle bağ kurma fırsatı bulmak bizim için çok kıymetliydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."
Öğrencilere teşekkür amacıyla çekiliş düzenlendi
Açılış konuşmalarının ardından ’Türk Telekom Liseliler Yazılım Kampı’ eğitmenlerine Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Kaplan ve Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından kampa katılan öğrenciler arasında kamp süresince gösterdikleri özveri için teşekkür amacıyla bir çekiliş düzenlendi. Çekilişte İbrahim Efe Dağlı ve Eren Özgür Özdoğan dizüstü bilgisayar; Duru Caner ve Mustafa Talha Akarca oyuncu klavyesi; Elif Öz ve Görkem Bulut ise oyuncu faresi kazandı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Törene başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Kaplan olmak üzere dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Malatya’da TOKİ Teslim Takvimi Açıklandı: 5 Bin 713 Konut İçin Anahtar Mesaisi Başlıyor
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir Akçadağ’da: “Malatya Kayısısına Sahip Çıkın”
03Yeşilyurt’ta Öğrencilerin Okul İhtiyaçlarına Destek
04Malatya’da 497 Konut İçin Anahtar Teslimi Başlıyor
05Malatya’nın Yeni Çarşısında Sessizlik: İşyerleri Hazır, Kapılar Hala Açılmadı
06Malatya’da Bir Depo Motorin 5 Bin Lirayı Aşacak
07Malatya’da Araç Sayısı 260 Bine Dayandı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Fenerbahçe A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.