Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan programı kapsamında Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh bin Nasser Al-Jasser ile görüştü. Toplantı kapsamında “Demiryolu Sektörü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ve “L
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan programı kapsamında Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh bin Nasser Al-Jasser ile görüştü.
Toplantı kapsamında “Demiryolu Sektörü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ve “Lojistik Hizmetleri Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.
Toplantıda konuşan Bakan Uraloğlu, “Bölgemizin içinden geçtiği bu hassas süreçte, ticaretin ve lojistik zincirinin kesintisiz işlemesi her zamankinden daha kritik bir hal almıştır. Bu dönemde ulaştırma sektörünün önündeki engellerin kaldırılması stratejik bir zorunluluktur.” dedi.
İki ülke arasındaki karayolu taşımacılığına ilişkin olarak Bakan Uraloğlu, “2012 yılı öncesinde yıllık karşılıklı taşıma sayımız 20 bine ulaşmıştı. Bölgesel gelişmeler nedeniyle bugün bu rakamın gerisinde olsak da amacımız, işbirliğimizi o dönemin de ötesine taşımaktır. Bu kapsamda; Suriye-Ürdün-Irak güzergahlarındaki gelişmeleri yakından izliyoruz. Irak üzerinden Türkiye’den başlayıp Suudi Arabistan’a uzanan iki deneme seferi, bu güzergahın uygulanabilirliğini net bir şekilde ortaya koymuştur.” ifadelerine yer verdi.
Bölgede yaşanan gelişmelerin kesintisiz karayolu ağlarının önemini daha da artırdığına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, “Ülkelerimiz arasındaki transit taşımacılık taraflara, Avrupa’ya ve Körfez bölgesine erişim imkânı sunuyor. Bu nedenle, ikili taşımalarımızın yanında transit taşımacılığın geliştirmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde belilrtti.
Toplantıda, kara yolu taşımacılığı için mevcut ve yeni güzergahları değerlendiren Bakan Uraloğlu, transit ağın da tam kapasiteyle ve kolaylaştırılarak işletilmesinin ticari akışı hızlandırmanın yanında bölgesel lojistik entegrasyona ve Körfez coğrafyasının refahına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Bakan Uraloğlu, iki ülke arasında güvenli ve istikrarlı bir karayolu ağı için otoyol bağlantısının sağlanmasının büyük önem taşıdığını da vurguladı. Bölge ülkeleriyle ortak bir çalışma ile geleceğe yönelik bir takvim oluşturmanın önemine de değinen Bakan Uraloğlu, demiryolu taşımacılığına da değindi. Uraloğlu, iki ülke arasında doğrudan bir demiryolu bağlantısının hayata geçirilmesinin kritik öneme sahip olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Uraloğlu ayrıca, yüksek hızlı tren sistemlerinde ve demiryolu araçları noktasında işbirliği vurgusu yaptı.
Görüşmenin ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Suudi Arabistan Ulaştırma Genel İdaresi arasında “Demiryolu Sektörü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ve Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetleri Bakanlığı ile “Lojistik Hizmetleri Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.
“Lojistik Hizmetleri Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ile lojistik merkezlerin inşası, hizmetlerin işletilmesi ve yönetilmesi, deneyim paylaşımı ve ortak faaliyetlerin geliştirilmesi hedefleniyor.
“Demiryolu Sektöründe İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” ise demiryolu sektörünün her alanında ortak çalışmaların geliştirilmesini amaçlıyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Millî Güvenlik Konferansları Açılış Programı'nda konuştu. Türkiye'nin bölgesinde etkin bir aktör hâline geldiğini belirten Erdoğan, ülkenin artık başkalarının senaryolarında ken
Yangın, Pınar Mahallesi 1250. Sokak'ta bulunan bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, bitişik nizamda yer alan üç binanın daha çatısını etkisi altına aldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, poli
HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze'de şehit düşen saha komutanlarından Azzam Halil el-Hayya'nın görüntülerini yayımladı. Kassam Tugayları tarafından paylaşılan videoda, Gazze Tugayı bünyesinde hazırlık ve eğitim biriminin komutanlığını yürüttü
Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Bozüyük Narkotik Büro Amirliği ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda bir miktar sentetik kannabinoid (bonzai) ele geçirildi. Olayla ilgili olarak "Uyuşturucu veya uyarıcı m
Siirt Üniversitesinde 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet ve Kep Atma Töreni gerçekleştirildi. Kezer Yerleşkesi'nde düzenlenen törene üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende farklı fakültelerden mezun olan öğrenciler dip
Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde satışının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon gerçekleştirildi. Pertek Feribot Uygulama Noktası’nda durdurulan bir araçta ve deva
Bakanlık tarafından yayımlanan günlük bilgilendirme notunda, söz konusu saldırıların, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki sivil hedeflere yönelik eylemlerine karşılık gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamaya göre, Rus ordusuna bağlı taktik hava unsurları,
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Netanyahu'nun ülkesine karşı yürüttüğü yasadışı bir komployu ortaya çıkardı ve Netanyahu'yu sadece insanlığa karşı suç işlemekle kalmayıp, Kolombiya'daki seçim kampanyalarını finanse ettiğine dair kanıtlar olduğu içi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük