Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay’ın ev sahipliğinde, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Freddy Eduardo Molina Gutierrez ve beraberindeki heyet, Ankara’da resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.
Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay’ın ev sahipliğinde, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Freddy Eduardo Molina Gutierrez ve beraberindeki heyet, Ankara’da resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.
Toplantıda Türkiye ile Venezuela arasındaki dostane ilişkilerin özellikle sağlık, ekonomi ve turizm gibi stratejik alanlarda hızla derinleştiği vurgulandı. Prof. Dr. Aysun Bay, Türkiye’nin sağlık turizminde ulaştığı küresel başarıları aktararak, dijital altyapı, insan kaynağı ve hasta odaklı hizmet anlayışıyla dünya çapında bir merkez haline geldiğini ifade etti.
Konfederasyon bünyesindeki firmaların gerçekleştirdiği sunumlar; sağlık bilişiminden stratejik iletişime, sürdürülebilir üretimden medikal ihracata kadar uzanan geniş bir vizyonu yansıttı.
Sunumların ardından söz alan Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Freddy Eduardo Molina Gutierrez, iş birliği vizyonunu ortaya koyan dikkat çekici bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin yalnızca sağlık sektöründeki dinamizmini değil, aynı zamanda dünyaya açılma iradesini ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını da yansıttığını belirtti.
Büyükelçi Gutierrez, Venezuela’nın sağlık turizmine yalnızca ekonomik değil; teknolojik ve insani boyutlarıyla da yaklaştığını ifade etti. Toplantıda sunum yapan firmaların tecrübelerinin, dijital sağlık hizmetleri, ileri düzey estetik uygulamalar ve doğal içerikli kozmetik ürünler gibi alanlarda iki ülke arasında somut projelere dönüşebileceğini vurguladı.
Bu bağlamda üç iş birliği alanı önerdi:
Büyükelçi ayrıca, iki ülke arasında teknik ve ikili bir çalışma masası kurulmasını önererek bu yapının fikir alışverişini derinleştireceğini ve karşılıklı ticari heyetlerin oluşmasına katkı sunacağını belirtti. Büyükelçilik olarak, Türk firmalarının Venezuela’daki sektörel fuarlara katılımını desteklemeye hazır olduklarını da ifade etti.
Toplantı, karşılıklı değerlendirme oturumları, kurumsal hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı ile son buldu. Görüşme sonunda taraflar, sağlıkta sürdürülebilir ve stratejik iş birlikleri geliştirme konusunda tam mutabakat içinde olduklarını vurguladı.
Macaristan Başbakanı Orban: "Ukrayna’nın Dostluk petrol boru hattını kapatmasını sessizce izlemeyeceğiz"
İstanbul Valiliği’nden ‘Kuduz vakalarında artış’ açıklaması
03"Casperlar" suç örgütüne bilgi sızdıran 17 şüpheli hakkında tutuklama talebi
04Dörtyol’da hapis cezaları bulunan 3 kişi tutuklandı
05Gazipaşa’da kamyonet refüje çıktı: 2 yaralı
06Hatay’da kuvvetli yağış etkisini hissettiriyor
07Otoyoldaki feci kazada tır sürücüsü yaşananları anlattı: "Gelen vurdu, giden vurdu"
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük