Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olma özelliği taşıyan TCG Anadolu'nun pazartesi günü Deniz...
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olma özelliği taşıyan TCG Anadolu'nun pazartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen MİLGEM Projesi'nin devamı niteliğindeki istif sınıfı fırkateynler kapsamında üç yeni fırkateynin yapımı için Ankara'da sözleşme imzalandı. Üç farklı tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilip donanmanın hizmetine verilecek olan gemilerin imza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yanı sıra STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Sedef Tersanesi İcra Kurulu Başkanı ve TAİS Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Anadolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ömer Ürkmez, Sefine Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Demir Koloğlu ile savunma sektörü temsilcileri katıldı.
"Anadolu gemimizin Deniz Kuvvetleri'ne teslim törenini yapacağız"
Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olma özelliği taşıyan TCG Anadolu'nun teslimatına ilişkin konuşan Demir, "Pazartesi günü Anadolu gemimizin Deniz Kuvvetleri'ne teslim törenini yapacağız. Bu projelerle sadece yerli savunma sanayimizi kalkındırmakla kalmıyoruz. Ülkemize maddi kazançlar da sağlamış oluyoruz. Bu konuda da yükleyicilerimiz ve diğer sistem üreticileri gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bu tabii onlar için de bir antrenman tabiri caizse, çünkü böyle iddialı rakamlarda proje yaptıklarında yurt dışında ihraç imkanları ortaya çıktığında da oradaki marjlarını son derece artırabilecek duruma geliyorlar" açıklamasında bulundu.
"Ege'de, Doğu Akdeniz'de haklı mücadelemiz var"
Türkiye'nin denizlerde olan varlığına dikkati çeken Demir, mavi vatan kavramının çok önemli olduğunu dile getirerek, "Ege'de, Doğu Akdeniz'de haklı mücadelemiz var. Bu mücadeleleri ancak ve ancak mavi vatanda güçlü olarak sürdürebiliriz. Mavi vatanda gücümüz de bu yerli, milli sistemlerimiz olacak. Gemilerimizin sadece kendileri değil, içerisindeki bütün sistemlerin yerli olması bizim için çok büyük avantajlar sağlıyor olacak. Deniz filomuzu yenilemeye, geliştirmeye devam edeceğiz. MİLGEM'ler bir adım. İnşallah daha yeni projelerimiz de geliyor olacak. Bu yıl yine teslimatları göreceğiz. İ sınıfı fırkateynimizin, beşinci bir gemimizin teslimini göreceğiz" ifadelerini kullandı.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Demir, konuşmasına şöyle devam etti:
"Proje hızı açısından da 36 ay iddialı bir süre dedik. Ama zaten meseleye iddialı başladığımızın bir göstergesi olarak da icra komitesi kararından hemen hemen dört ay sonra sözleşmeyi imzalamak da aslında savunma sanayimizde artık yeni bir moda geçtiğimizin bir işareti."
Törende ayrıca dalgıç tespit sonarı (DTS) Aras-2023'ün yapılacak MİLGEM'lere teslimatı için de sözleşme imzalandı. TCG Anadolu'da aktif olarak kullanılan ve MİLGEM 6,7 ve 8'inci gemilerde de toplamda üç adet olarak kullanılacak olan Aras-2023, yerli ve milli platformları su altından gelebilecek tüm dalgıç tehditlerine karşı korumayı amaçlıyor.
MİLGEM İ Sınıfı Fırkateyn Projesi
Yapısı itibarı ile ada sınıfı korvetlerden farklı özelliklere sahip olan MİLGEM İ Sınıfı Fırkateyn Projesi, üzerinde taşıyacağı silah elektronik sistemlerin büyük oranda yerli üretim olması sebebiyle Türk savunma sanayii adına kritik bir önem taşıyor. İ sınıf fırkateynler, denizaltı savunma, su üstü ve hava savunma harbi yetenekleri, ileri karakol faaliyetlerinin icrası, keşif, gözetleme, hedef tespit, teşhis, tanıma ve erken ihbar özellikleriyle dikkat çekiyor. Ada sınıfına göre silah sistemlerinde yapılan donanım değişikliği ve ilaveler nedeniyle boyu 10 metre uzatılmış olan ilk milli fırkateynler, 3 bin 100 ton desplasman, 113 metre uzunluk ve 14,4 metre genişliğe sahip. MİLGEM İ sınıfı fırkateyn, ada sınıfı korvetlerden hava savunma güdümlü mermiye sahip olma kabiliyeti ile de farklılaşıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Çin Sahil Güvenliği tarafından yapılan açıklamada, bölgede "hukuk uygulama devriyeleri" yürütüleceği belirtilerek, Çin'in yargı yetkisi kapsamında değerlendirilen sularda denetim faaliyetlerinin artırılacağı ifade edildi. Açıklamada "Çin'in toprak egemenl
Batman'da hatalı park sorunu, en çok engellileri mağdur ediyor. Kentin farklı noktalarında bazı sürücülerin araçlarını engelli rampalarının bulunduğu kaldırımların önüne park ederek bölgeden ayrılması, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar ile bebek ar
Sobyanin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Moskova bölgesine yönelen 200'ü aşkın İHA'nın tespit edildiğini belirterek, bunların büyük bölümünün hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Açıklamaya göre, Moskova'y
Olay, Menemen ilçesine bağlı Yahşelli Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre serinlemek için sulama kanalına giren 8 yaşındaki B.F. ile 6 yaşındaki A.S, bir süre sonra akıntıya kapıldı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine böl
Kent merkezinden Orhangazi ilçesine gelen dört arkadaş, Sölöz mevkisinde serinlemek için İznik Gölü’ne girdi. Bir süre sonra İ.İ. (21) ve B.K'nin (19) gözden kaybolması üzerine arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Bölgeye sağlık, jandarm
Gazze'deki durumun her geçen gün kötüleştiğini belirten Göral, kamuoyunun ve İslam dünyasının sorumluluklarını hatırlattı. Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Filistin'de yaşanan katliamlar ve uygulanan ambargoya ilişkin İLKHA muhabirine değe
Gerçekleşen görüşmede, eczacıların mesleki sorunları, sağlık alanında karşılaşılan güncel meseleler ve sektörün beklentileri ele alındı. Ziyaret kapsamında, eczacıların talep ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı dosya, TBMM gündemine taşınması amacıyla HÜ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Letonya ve diğer Baltık ülkelerinin Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarına (İHA) kendi hava sahalarını açtığını öne sürdü. Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, ellerinde bu durumu kanıtlayan doğrulanmış veriler olduğunu belirtti. G
Çin 18 internet uydusunu daha uzaya fırlattı
Zelenski ile Trump telefonda görüştü
03Malatya'daki orman yangınını söndürme çalışmalarına çevre illerden destek
04Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
05Arakçi, Tahran'da HAMAS ve Hizbullah heyetleriyle görüştü
06Gazeteci Yel'den "İnsanlık onuru adına Gazze için ayağa kalkın" çağrısı
07Binlerce kişi AfD kongresini protesto etti: Polis ile protestocular karşı karşıya geldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük