Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye’de araç kiralama sektöründe ulusal mesleki yeterlilik belgesi verebilen ilk ve tek belgelendirme merkezi oldu. ATSO MESEM’in düzenleyeceği sınavlarda başarılı olanlar, uluslararası geçerliliğe...
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye’de araç kiralama sektöründe ulusal mesleki yeterlilik belgesi verebilen ilk ve tek belgelendirme merkezi oldu. ATSO MESEM’in düzenleyeceği sınavlarda başarılı olanlar, uluslararası geçerliliğe sahip belgelerle profesyonelliklerini kanıtlayacak.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mesleki yeterlilik ve istihdam alanında sektöre öncülük eden önemli bir projeye imza attı. ATSO, Türkiye’nin araç kiralama sektöründe ulusal mesleki yeterlilik belgesi verebilen ilk ve tek yetkili odası ve belgelendirme merkezi oldu. ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (ATSO MESEM), “Araç Kiralama Danışmanı Seviye 4” mesleğine yönelik sınav ve belgelendirme süreçlerini başarıyla tamamladı.
ATSO MESEM, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yetkilendirilerek uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesi düzenleme yetkisini kazandı. ATSO’nun 46. Meslek Komitesi ve sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen proje, araç kiralama sektöründeki hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor. ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Antalya’nın turizmdeki öncü rolü düşünüldüğünde, bu proje şehrimizin ekonomik ve sektörel kalkınmasında kritik bir adım. Sadece Antalya değil, Türkiye genelinde araç kiralama sektörüne profesyonellik ve standart kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası geçerlilik ve genişleyen meslek grupları
ATSO MESEM’in sınavlarında başarılı olan adaylar, TÜRKAK ve MYK onaylı uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgelerine sahip olacak. Bu belge, çalışanların yurt içinde ve dışında yetkinliklerini kanıtlamalarına imkan tanıyor. ATSO, araç kiralama danışmanı mesleğinin yanı sıra yiyecek içecek sektöründe servis görevlisi, bar görevlisi, servis yöneticisi ve barista gibi mesleklerde de sınav ve belgelendirme süreçlerini başarıyla tamamladı.
İlk sınavlar Ocak ayında
Başkan Yusuf Hacısüleyman, bu yenilikçi projenin sektörel standartları yükselteceğini belirtti. Hacısüleyman, “Sektörde çalışanların bilgi, beceri ve yetkinliklerini belirlemek ve uluslararası geçerliliğe sahip akredite belgelerle nitelikli insan kaynağını sektöre kazandırmak adına önemli bir adım attık” dedi.
Araç kiralama danışmanlığı alanındaki ilk sınavların Ocak ayında yapılacağını duyuran Hacısüleyman, Şubat ayında düzenlenecek özel bir törenle belgelerin sektör çalışanlarına takdim edileceğini açıkladı. Ayrıca, törende “Araç Kiralama Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir panel düzenlenerek sektörel sorunlara çözüm önerileri ele alınacak.
Başvurular başladı
Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen işletme ve çalışanlar, başvurularını www.atsomesem.org.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek. Yazılı ve uygulamalı değerlendirmelerle gerçekleştirilecek sınavlar, sektör çalışanlarının bilgi ve becerilerini ölçerek nitelikli bir iş gücünün oluşmasına katkı sağlayacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Antalya'da mahsur kalan 22 kişi güvenli alanlara tahliye edildi
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Hem savaşıyoruz hem müzakere ediyoruz
03İstanbul'a yapılacak 40'tan fazla uçuş başka havaalanlarına yönlendirildi
04İstanbul dahil 5 ilde eğitime ara verildi
05Bakan Çiftçi'den 53 il için meteorolojik uyarı açıklaması
06Bursa Deniz Otobüsleri'nin 12 seferi iptal edildi
07Fon tasfiyesinde 1 milyon liraya kadar ara ödeme düzenlemesi komisyondan geçti
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor